Cum va fi vremea în noiembrie 2021? Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2021

Sursa: canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie 2021. Iată prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie, la nivelul întregii țări.

Luna noiembrie va aduce vreme în general frumoasă potrivit prognozei meteo anunțate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Astfel, în prima parte a lunii, temperaturile vor fi în ușoară creștere și chiar pot să atingă valori ceva mai ridicate decât normalul perioadei. Iată cum va fi vremea în luna noiembrie și ce temperaturi se vor înregistra în fiecare zonă a țării. 

Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie 2021. Cum va fi vremea? 

Deși este ultima lună de toamnă și ne îndreptăm cu pași repezi către sezonul rece, meteorologii anunță că în luna noiembrie temperaturile nu vor coborî foarte mult, ci din contră, chiar s-ar putea înregistra temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru data din calendar. 

Referitor la precipitații, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că ploile își vor face simțită prezența în special în prima săptămână a lunii noiembrie, iar în rest, vremea va fi în general frumoasă la nivelul întregii țări.

Mai mult decât atât, temperaturile se vor menține destul de ridicate inclusiv spre finalul intervalului.

Cum va fi vremea în primele două săptămâni din luna noiembrie 2021?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru principalele regiuni ale țării. Astfel, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în primele două săptămâni din luna noiembrie.

În Banat, luna noiembrie va debuta cu vreme destul de urâtă.

În perioada 2-6 noiembrie 2021, meteorologii anunță ploi, iar izolat se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile se vor situa între 18 și 22 de grade la început de lună. Ulterior, spre mijlocul lunii noiembrie, temperaturile maxime vor fi în ușoară scădere, astfel că valorile maxime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 8 grade. 

Vremea va fi destul de caldă și în Crișana la început de noiembrie, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 16 grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 3-5 grade. După data de 4 noiembrie, meteorologii anunță că vremea va deveni deosebit de caldă, astfel că se pot atinge temperaturi maxime de până la 22 de grade și minime de 12 grade.

Deși temperaturile vor fi ridicate, începutul lunii noiembrie aduce vreme mohorâtă. Va ploua și se pot strânge cantități de apă însemnate. 

Sunt anunțate temperaturi mult mai mari decât normalul perioadei și în Transilvania. Dacă primele zile din noiembrie vor aduce temperaturi maxime de 13 grade, ulterior, vremea se va încălzi și se pot atinge chiar și 22 de grade. Vremea va fi caldă și în a doua săptămână din luna noiembrie, însă spre final este anunțată o scădere a temperaturii, maxima situându-se în jurul valorii de 13 grade.

Între 2 și 6 noiembrie pot să mai apară ploi.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În Maramureș, luna noiembrie va începe cu vreme ploioasă și cu o temperatură maximă de 13 grade, în timp ce minima se va situa între 0 și 2 grade. După 4 noiembrie, vremea se va încălzi și se vor înregistra temperaturi chiar și de 22 de grade. În a doua săptămână din luna noiembrie, temperaturile se vor apropia de normal, astfel că vor ajunge, spre finalul săptămânii, la o maximă de 12 grade, în timp ce minima se va situa între 3 și 5 grade.

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar în Moldova. Între 3 și 5 noiembrie, temperatura maximă se va situa între 18 și 21 de grade, iar minima va fi cuprinsă între 8 și 11 grade. Spre mijlocul lunii noiembrie, temperaturile vor mai scădea, astfel că maximele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade, iar minimele între 4 și 6 grade. Ploi slabe pot să mai apară în prima săptămână din luna noiembrie.

Meteorologii anunță vreme frumoasă în Dobrogea în luna noiembrie, chiar dacă la început de lună mai pot să apară ploi slabe. Temperaturile vor fi în creștere în prima săptămână din lună, astfel că se pot atinge maxime de până la 18 grade. După 6 noiembrie, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, ceea ce înseamnă că maximele vor fi cuprinse între 13 și 15 grade.

Temperaturile vor fi ridicate și în Muntenia, acolo unde se pot atinge maxime de 21 de grade după data de 5 noiembrie. A doua săptămână din luna noiembrie va aduce o scădere a temperaturilor, astfel că maximele se vor încadra între 13 și 15 grade. Meteorologii anunță ploi slabe la începutul lunii. 

Luna noiembrie va debuta cu temperaturi normal, însă în intervalul 3-5 noiembrie, maximele vor atinge chiar și 20 de grade în Oltenia. Ulterior, temperaturile vor reveni la normal, astfel că maximele nu vor mai depăși 15 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 5 și 7 grade. Temporar va mai ploua slab în prima săptămână din noiembrie, însă nu se vor înregistra cantități însemnate de apă.

Citeste si: Cum va fi vremea în România în noiembrie? Când trebuie să ne așteptăm la zăpadă

Vremea la munte în primele 2 săptămâni din noiembrie 2021

Pentru regiunile montane, meteorologii anunță că temperaturile vor fi în creștere în perioada 4-5 noiembrie, maximele fiind cuprinse între 14 și 15 grade. Începând cu data de 6 noiembrie, temperaturile vor fi în scădere și se vor apropia de valorile normale pentru data din calendar, astfel că maximele vor fi cuprinse între 7 și 10 grade, iar minimele vor coborî până la 1 grad.

Ploile își vor face simțită prezența atât în prima săptămână din noiembrie, cât și în a doua.

Citeste si: Prognoza meteo ANM marți, 2 noiembrie 2021: Vremea se strică! Ploi în aproape toată țara!