Cum va fi vremea în octombrie? Prognoza meteo ANM pentru luna octombrie 2021. Află ce temperaturi se vor înregistra

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 03 aug 2022, 14:05

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna octombrie 2021

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în octombrie. Află prognoza meteo ANM pentru luna octombrie, ce temperaturi se vor înregistra, dar și dacă sunt anunțate precipitații.

Prognoza meteo pentru luna octombrie a fost actualizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în octombrie. Temperaturile se vor afla în ușoară scădere față de luna precedentă, iar precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ. Iată cum va fi vremea în fiecare săptămână din luna octombrie.

Prognoza meteo ANM pentru luna octombrie. Cum va fi vremea? 

Meteorologii anunță vreme frumoasă în luna octombrie, cu zile însorite, dar cu temperaturi din ce în ce mai mici. Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile medii lunare vor fi mai mici cu 5-7 grade comparativ cu luna septembrie. În plus, în timpul nopții se va face din ce în ce mai frig. 

Chiar dacă vremea se va menține în general frumoasă în timpul zilei în luna octombrie, nopțile vor fi răcoroase și în aproape toate zonele țării va apărea bruma. 

ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a făcut mai multe estimări meteorologice pentru perioada 4 octombrie- 1 noiembrie 2021. Astfel, specialiștii au anunțat că vremea va fi frumoasă în luna octombrie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă, cu valori uşor mai coborâte în zonele estice, în timp ce precipitațiile se vor încadra în limitele normale.

Începând cu data de 6 octombrie 2021, meteorologii anunță o răcire tranșantă a vremii. Astfel, după această dată, temperaturile maxime din timpul zilei, la nivelul întregii țări, se vor situa între 13 și 16 grade, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi cuprinse între 6 și 8 grade.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vine frigul în România! Se strică vremea în toată țara începând de miercuri, 6 octombrie. Anunțul făcut de directorul Administrației Naționale de Meteorologie

Cum va fi vremea în octombrie, săptămâna 4.10.2021-11.10.2021?

Meteorologii anunță vreme bună în prima săptămână din luna octombrie 2021. Astfel, în intervalul 4.10.2021-11.10.2021, valorile termice vor fi ceva mai mici decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor țării.

Doar în zona de vest și nord-vest a României temperaturile se vor menține la valorile normale pentru data din calendar.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că la începutul lunii octombrie, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. În partea de nord a României, precipitațiile vor lipsi, în timp ce în vest și sud-vest, chiar dacă își vor mai face apariția, cantitățile vor fi neînsemnate.

Cum va fi vremea în octombrie, săptămâna 11.10.2021- 18.10.2021?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va răci considerabil în a doua săptămână din luna octombrie. Mai exact, în intervalul 11.10.2021- 18.10.2021, temperatura medie a aerului va fi mult mai mică decât ar fi normal pentru data din calendar. Astfel, se va face mai frig în toate regiunile țării. Șansele de precipitații vor fi ceva mai mari în special la munte și în zona de sud a țării, iar în rest, cantitățile de precipitații vor fi normale.

Vremea în octombrie pentru săptămâna 18.10.2021- 25.10.2021?

În a treia săptămână din luna octombrie, meteorologii anunță vreme frumoasă în toată țara. Între 18.10.2021 și 25.10.2021, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru data din calendar, în toate regiunile țării. Șansele de precipitații vor fi foarte slabe, astfel că regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în regiunile sud-vestice. 

Vremea în octombrie, săptămâna 25.10.2021- 1.11.2021?

Vremea va fi frumoasă și în ultima săptămână din luna octombrie, potrivit meteorologilor. Astfel, în intervalul 25.10.2021- 1.11.2021, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru data din calendar, iar precipitațiile vor apropiate de limitele obișnuite ale perioadei. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM joi, 7 octombrie 2021: Vremea continuă să se răcească! ANM emite COD GALBEN!