Cum va fi vremea în perioada 9 septembrie - 7 octombrie 2024. Meteorologii anunță ploi și vijelii începând cu săptămâna viitoare

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 sep 2024, 14:30

Ploile își vor face apariția treptat în vestul și centrul țării, însoțite de vânt puternic și posibil de vijelii

Sursa: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 6 septembrie, prognoza meteo pentru perioada 9 septembrie - 7 octombrie 2024. Conform estimărilor, toamna începe să își facă simțită prezența în majoritatea regiunilor din țară.

Începând de la mijlocul săptămânii viitoare, ANM prognozează o schimbare bruscă a vremii. Ploile își vor face apariția treptat în vestul și centrul țării, fiind însoțite de vânt puternic și posibil de vijelii. În zonele de munte, precipitațiile vor fi mai abundente, iar temperaturile vor scădea, oferind un cadru tipic pentru debutul toamnei.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi minime de până la 8 grade Celsius: Cum va fi prognoza meteo în țară sâmbătă, 7 septembrie 2024

Ploi și vijelii de la mijlocul săptămânii viitoare

ANM a anunţat estimările meteo pentru intervalul 9 septembrie- 7 octombrie 2024. Specialiștii avertizează că vremea va deveni capricioasă, cu fluctuații semnificative de temperatură între zilele însorite și cele ploioase. Sudul și estul țării vor beneficia de perioade de vreme mai stabilă, dar și aici sunt așteptate episoade scurte de instabilitate atmosferică, mai ales după 15 septembrie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

„La începutul săptămânii viitoare, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însã diminețile va fi rãcoroase în majoritatea zonelor.

Treptat vor fi înnorãri temporar accentuate în jumãtatea de vest a ţãrii unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi izolat se pot înregistra cantitãţi de apã însemnate. Vântul va avea intensificãri în Banat şi la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi de 55...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra 25 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade",  transmit meteorologii.

Vremea 9 – 16 septembrie 2024

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu precădere în regiunile nord-estice. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă un volum peste medie la nivel național, în special în zonele montane.

Prognoza meteo 16 – 23 septembrie 2024

Temperaturile medii se vor menține în general în limitele normale pentru această perioadă, cu valori ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi peste medie în estul și nord-estul țării, iar în restul regiunilor vor fi, în general, apropiate de valorile obișnuite pentru acest interval.

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Temperatura medie a aerului va fi ușor peste valorile normale pentru această perioadă în toate regiunile. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general conforme cu normele specifice intervalului, la nivel național.

Prognoza meteo 30 septembrie- 7 octombrie 2024

Valorile medii ale temperaturilor vor fi ușor peste cele obișnuite pentru această săptămână, în toată România. Precipitațiile vor fi, în general, apropiate de normele specifice pentru această perioadă în toate regiunile.