Cum va fi vremea în săptămâna 24-30 iulie 2023. Temperaturile din ultima săptămână a lunii iulie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 apr 2024, 03:55

Cum va fi vremea în săptămâna 24-30 iulie 2023

Sursa: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna 24-30 iulie 2023.

Potrivit ANM, săptămâna 24-30 iulie 2023, vremea va fi mult mai călduroasă pentru această perioadă a anului, iar temperaturile vor ajunge să depășească 40 de grade Celsius, la umbră, în partea de sud a țării.

Citește și: Prognoza meteo ANM marți, 25 iulie 2023: Vremea va fi caniculară, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius

Cum va fi vremea în săptămâna 24-30 iulie 2023

Săptămâna aceasta va fi una foarte călduroasă pentru această perioadă a anului, iar temperaturile vor fi mult mai greu de suportat, acestea trecând de 40 de grade Celsius. În regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sudice, valorile din termometre vor fi mult mai ridicate pentru sfârșitul lunii iulie 2023. 

În restul țării, valorile din termometre, dar și cele resimțite de către oameni, se vor situa aproape de valorile normale.

Ploile vor fi așteptate în țară, în special în nord-vestul țări, zonă în care se estimează faptul că această cantitate de precipitații va fi excedentară, în timp ce în regiunile sudice și la munte se va înregistra un deficit. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Grecia arde! După Rhodos, și Corfu este evacuată! Mii de turiști și localnici așteaptă să fie evacuați din calea flăcărilor

Când scăpam de canicula din România

Temperaturile din țara noastră sunt tot mai greu de suportat, iar românii își doresc să afle când scapă de valul de căldură, însă prognozele pentru perioada imediat următoare nu indică o răcire a vremii.

Meteorologii au anunțat că România va avea temperaturi mai mici de 30 de grade în a doua jumătate a lunii august.

Încă o lună vor mai trebui românii să se lupte cu valorile ridicate din termometru, până când, potrivit estimărilor specialiștilor în meteorologie, la data de 20 august, vom putea să ne bucurăm de temperaturile normale ale acestei perioade. România a fost lovită de mai multe avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, însă deși aceste valuri de căldură sunt prezente, apar vijelii și grindină. 

„Cu greu rezist. Stau la umbră, lângă apă, cu apă după mine în geantă. Greu. Tendința este spre încălzire. Se tot vorbește despre această încălzire, dar parcă nu a fost niciodată chiar așa de rău. Factorul acesta de disconfort este groaznic. O pălărie, haine mai deschise la culoare și cât mai mult la umbră și la aer condiționat. Nu avem ce să facem. Cred că o să fie din ce în ce mai cald și mai greu pentru oameni”,

a declarat un bărbat, relatează gandul.ro

Citește și: Vară 2023: Cât mai stă valul de caniculă în România și care vor fi zonele afectate de căldură?