Cum va fi vremea la mare în luna august 2023. Prognoza meteo pentru perioada următoare

Author: Bianca Vidoi

Cum va fi vremea la mare în luna august 2023

Sursa: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august 2023.

Potrivit ANM, în luna august a anului 2023, temperaturile maxime de care se vor bucura turiștii vor ajunge la 36 de grade Celsius, iar cele minime vor ajunge la 20 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 27 iulie 2023: Vremea se va răcori semnificativ. Care sunt zonele din țară unde va ploua?

Cum va fi vremea la mare în luna august 2023

Luna august el ultima lună de vară din anul 2023, iar românii ce nu au reușit să își facă timp pentru o vacanță la malul mării pot profita de această perioadă pentru a se bucura de temperaturile ridicate, dar și de o temperatură a apei perfectă pentru toată lumea. Această ultimă lună de vară aduce temperaturi mai ridicate pentru această perioadă a anului, fiind considerate peste medie.

Temperaturile maxime de care se pot bucura turiștii ce aleg plajele de la malul mării Negre pot ajunge la 36 de grade Celsius, iar cele minime, pe care oamenii le vor resimți pe parcursul nopții vor ajunge la 20 de grade Celsius. Deși se anunță temperaturi foarte ridicate și perfecte pentru vacanțe împreună cu persoanele dragi, după data de 22 august, există o probabilitate de 56% de precipitații la malul mării, în timp ce probabilitatea de furtuni și descărcări electrice va fi de 11%.

Vântul își va face și ea simțită prezență la malul mării, însă acesta va sufla în rafale ce vor ajunge la 28km/h dinspre sud, însă în restul timpului, acesta va bate moderat, potrivit wowbiz.ro

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cod roșu și galben de furtună! Iată care sunt zonele vizate!

Sunt așteptate două zile de temperaturi scăzute

Meteorologii au anunțat marți, 25 iulie 2023, că următoarele două zile ale lunii iulie vom avea parte de o schimbare radicală, după zile caniculare și temperaturi ridicate, vremea se va schimba, iar românii vor avea de suportat temperaturi și cu 15 grade în minus. 

"Temperatura maximă ne așteptăm să fie 40-42 de grade, la umbră.

În zonele cu cod portocaliu temperaturile vor fi între 37-39 de grade, dar nici în restul țării nu stăm mai bine, între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele va depăși cu mult cadrul critic de 80 de unități. Mâine, toată masa de aer foarte cald va fi concentrată pe partea de sud, sud-est, codul roșu vizează partea de sud a Munteniei, în partea de vest a Dobrogei dar și în Moldova.
Temperaturi de 40-42 de grade, însă pe parcursul zilei de mâine apare o schimbare pe partea de vest, nord-vest a țării, unde pătrunde o masă de aer rece. Pe parcursul zilei de joi răcirea accentuată va continua în toate zonele, ajungem cu valori termice cu 15 grade mai scăzute față de ce am înregistrat în aceste zile.

Partea de vest, nord-vest, centru, instabilitate astăzi și chiar și noaptea care urmează, cu extindere în toate regiunile mâine seara, mâine noapte, pe măsură ce avansează masa de aer rece în toate zonele țării.

În aceste două zile nu ne așteptăm la depășirea vreunui record de temperatură, recordurile au fost mult mai ridicate față de ceea ce urmează să înregistrăm în aceste două zile.", a declarat meteorologul ANM, Oana Păduraru, potrivit realitatea.net

Citește și: Ce alternative ai la aerul condiționat. Cum poți să scazi temperatura din locuință