Cum va transforma AI generativă securitatea cibernetică?

Autor: Bogdan Frațilă

Microsoft a anunțat că, la fel cum a făcut cu .NET cu ani în urmă, va introduce AI generativă în toate domeniile, inclusiv în cel al securității

Sursa: PixaBay

Microsoft a anunțat că, la fel cum a făcut cu .NET cu ani în urmă, va introduce AI generativă în toate domeniile, inclusiv în cel al securității

Săptămâna trecută, Microsoft a anunțat că, la fel cum a făcut cu .NET cu ani în urmă, va introduce inteligența artificială generativă în toate domeniile, inclusiv în cel al securității. În zilele .NET, se glumea pe seama faptului că Microsoft a exagerat atât de mult cu .Net încât băile au fost redenumite Men.net și Women.net. Multe dintre aceste eforturi nu au avut prea mult sens. Cu toate acestea, având în vedere că inteligența artificială generativă are un impact asupra majorității lucrurilor pe care le face Microsoft (cu excepția băilor), are mai mult sens pentru companie să facă acest lucru acum decât

atunci. Haideți să explorăm modul în care AI generativă va avea impact asupra securității.

Cea mai mare expunere la securitate... sunteți dumneavoastră

Suntem adesea prea entuziasmați de toată tehnologia de care dispunem pentru a atenua încălcările. Dar, după ce am aplicat straturi peste straturi de software de securitate pentru a identifica și corecta breșele, singura constantă este că cea mai frecventă cauză a unei breșe este o persoană.

Atacurile de tip ransomware, furtul de identitate, furtul de date și orice alt tip de probleme suplimentare duc, în cea mai mare parte, la o persoană care a fost păcălită să dea informații care au fost folosite pentru a face rău.
Industria vorbește despre instruirea periodică a angajaților, exerciții și audituri de securitate și sancțiuni extreme, toate acestea având un impact minim asupra problemei, deoarece companiile nu le practică în mod constant și eficient.
În acest grup includ companiile de securitate, în special pe directorii acestora, care par să creadă adesea că regulile pe care au contribuit la crearea lor nu li se aplică.
Eroarea umană este cauza cea mai semnificativă și cea mai răspândită a unora dintre cele mai dureroase probleme de securitate, iar acest lucru se întâmplă de zeci de ani.

Soluții de securitate pentru PC-uri HP

HP a subliniat că afacerea de securitate generează venituri de 8 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă o fracțiune din banii pe care îi protejează. Cu toate acestea, toată această tehnologie este inutilă dacă nu poți împiedica un angajat să facă o prostie.
Tehnologia HP include VM-uri, BIO-uri, protecție și unele dintre cele mai impresionante soluții de securitate pe care le-am văzut, dar aceasta se adresează doar cuiva care rătăcește sau pierde accidental un PC.

Nu se ocupă de un angajat care își încalcă în mod voluntar sau accidental propria protecție.
O excepție este HP Sure Click, care ajută la împiedicarea unui utilizator de a face clic pe un link pe care nu ar trebui să îl acceseze. Sure Click izolează acțiunile riscante într-un mediu virtual, astfel încât daunele să nu scape dintr-o mașină virtuală izolată pentru a provoca daune. Acest efort este de mare ajutor.
Cu toate acestea, deși HP face mai mult decât majoritatea, tot nu este suficient.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În concluzie: Inteligența artificială generativă și viitorul securității

Inteligența artificială este adusă în domeniul securității, începând cu BlackBerry și terminând cu cel mai recent efort al Microsoft. Rezultatul este potențiala eliminare finală a celei mai importante expuneri a securității noastre: oamenii. Pe măsură ce IA generativă și alte forme viitoare de IA avansează în domeniul securității, vom avea în sfârșit posibilitatea de a atenua singura problemă de securitate care continuă să ne muște de fund: noi înșine.
La fel ca în cazul altor tehnologii, mă aștept ca IT-ul să adopte lent aceste instrumente și că breșele evitabile care vor rezulta vor schimba pentru totdeauna multe dintre traseele noastre profesionale și securitatea financiară.
Inteligența artificială va contribui nu numai la menținerea în siguranță a companiilor noastre, ci și a celor pe care îi iubim, inclusiv a noastră. Rețineți că persoanele care au cea mai mare nevoie de această protecție sunt populația noastră îmbătrânită, pe care actorii răi o păcălesc adesea pentru a renunța la fondurile lor de pensii din cauza unor breșe de acest gen.
Singura întrebare este dacă securitatea AI va fi implementată înainte ca aceeași tehnologie să fie folosită împotriva noastră. Inteligența artificială nu este nici bună, nici rea; este un instrument. Din păcate, în domeniul securității cibernetice, noile tehnologii sunt prea des folosite mai repede împotriva noastră decât pentru noi.

Citește și: Top 3 mari probleme de AI generativă care nu au fost încă rezolvate!

Citește și: Cercetătorii sparg instant parolele simple cu ajutorul AI

Citește și: Top 5 știri Crypto ale săptămânii! Fii la zi cu ce se intampla nou

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.