Deși pare un lucru cât se poate de banal, fierberea unui ou se poate transforma într-o adevărată provocare pentru cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Citeste si: Secretul cozonacilor pufosi! Ce sa faci ca sa coci cozonacul perfect
Există diferite recomandări de timp atunci când vine vorba despre fierberea acestora, dar nu întotdeauna ajung să dea cele mai bune rezultate, fiind influențate și de alți factori.
Cum verifici dacă ouăle sunt fierte? Trucul care nu dă greș niciodată!
Ouăle roșii sunt un simbol al Paștelui, motiv pentru care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare din nicio casă. Înainte de a le vopsi, acestea trebuie fierte corect, dar cum ne putem asigura că am făcut acest lucru?
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ei bine, există un truc care nu dă greș niciodată și prin care putem verifica dacă ouăle sunt fierte tari. Tot ce trebuie să facem este să învârtim oul pe masă, asemenea unui titirez. Dacă acesta se învârte cu ușurință și foarte rapid, atunci înseamnă că oul este fiert tare și poate fi luat de pe foc.
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete?
În cazul în care cumperi ouă din comerț și vrei să te asiguri că sunt proaspete, există o modalitate simplă prin care poți face acest lucru.
Este suficient să pui apă rece într-un pahar și apoi să adaugi oul. Dacă acesta ajunge pe fundul paharului, atunci înseamnă că este proaspăt. În cazul în care are tendința de a se ridica, acest lucru înseamnă că este mai vechi, dar că încă poate fi consumat, iar în situația în care se ridică la suprafață, atunci trebuie aruncat.
Citeste si: Săptămâna Patimilor. Astăzi e Miercurea Mare. E mare păcat să faci aceste lucruri!