Cum vor face elevii scoala din 14 septembrie. Schimbari majore pentru copii in noul an scolar

Author: L.S.

Potrivit celor mai recente recomandări transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), structura unei clase de elevi ar putea fi modificată din aceasta toamna.

Reguli sanitare recomandate de INSP pentru anul școlar 2020-2021

Anul școlar 2020-2021 ar urma să înceapă cu câteva modificări majore în ceea ce privește așezarea în sălile de clasă, precum și programul în care elevii vor învăța.

Astfel, clasele nu vor avea mai multe de 10-15 elevi care vor petrece doar patru ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute.

Restul clasei va face simultan ore online, după care grupurile de elevi vor fi inversate.

Pauzele vor fi de maximum 20 de minute, timp în care elevii vor avea timp să se spele pe mâini la ieșirea și la intrarea din pauze, potrivit documentului consultat de edupedu.ro.

Elevii vor fi dispuși în sălile de clasă la o distanță de 4 metri pătrați, măsură ce este inclusă și la examenele care se desfășoară în prezent.

Culoarele care există în prezent pe holuri, impuse pentru desfășurarea examenelor din acest sfârșit de an se vor păstra și la începerea noului an școlar.

În ceea ce privește purtarea măștii, aceasta va trebui folosită de elevi doar pe perioada pauzelor, nu și în interiorul sălilor de clasă.

Potrivit structurii anului școlar, redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în cadrul unităților de învățământ preuniversitare de stat se vor realiza lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, care vor fi dotate

și cu obiectele sanitare necesare pentru menținerea igienei. Pentru acest proces se alocă de la bugetul de stat o investiție de aproximativ 31.000 de lei.

 

Citeste si: Evaluare Nationala 2020. Cati bani primesc profesorii care participa: Corectarea lucrarilor, platita cu 9,90 lei

Citeste si: Se deschid gradinitele de stat? Nelu Tataru: "Nu mai putem remunera un parinte care ramane acasa"

Citeste si: Cum va fi scoala din toamna pentru copii? Scenariile luate in calcul de autoritati