Cum vor lua elevii note începând cu 5 septembrie. Sistemul educațional va avea parte de mari schimbări

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 iun 2023, 03:05

Cum vor lua elevii note, începând cu 5 septembrie

Sursa: Istock

Cum vor lua elevii note începând cu 5 septembrie. În ultimele luni, ministrul Educației a anunțat schimbări majore în ceea ce privește sistemul educațional.

S-a aflat cum vor lua elevii note începând cu 5 septembrie. Școala urmează să înceapă în doar trei zile și pe elevi îi așeaptă un an școlar plin de schimbări majore.

Cum vor lua elevii note începând cu 5 septembrie?

Anul 2022-2023 îi va obliga atât pe elevi, cât și pe profesori să se adapteze unor schimbări extrem de mari în ceea ce privește sistemul educațional.

Una dintre cele mai importante schimbări este modalitatea prin care profesorii vor nota elevii.

Tezele semestriale nu mai sunt obligatorii, deoarece anul școlar va fi împărțit în cinci module, semestrele fiind desființate. Mai mult decât atât, fiecare materie va avea o medie anuală, iar vacanțele vor și ele mai multe la număr.

Sorin Cîmpeanu este convins că toate aceste schimbări îi vor face pe elevi și pe profesori, la finalul anului, să fie mai relaxați și mai apropiați de școală.

„Dorim să lăsăm la latitudinea profesorilor și a școlilor o libertate mult mai mare, evident că lăsăm profesorilor libertatea de a se organiza. Acum avem module de învățare. Eu sunt convins că fiecare profesor responsabil – și sunt foarte mulți profesori responsabili și devotați – știu foarte bine să își facă evaluarea la propria disciplină, ritmic și oricum, la finalul fiecărui modul. Ce se solicită prin regulamentul de organizare și funcționare este o verificare sumativă la finalul anului școlar.

Citeste si: Prima zi de școală, 5 septembrie 2022. Peste 3,5 milioane de elevi încep anul școlar 2022-2023

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Până atunci, există, prin dezbaterea cu partenerii de dialog social – elevi, părinți, profesori-, obligativitatea de a avea un număr minim de note, « n »+ 3, unde « n »

este numărul de ore alocat săptămânal. Dacă ai 3 ore de matematică, va trebui să ai minimum 6 note pe parcursul anului. Asta presupune o evaluare ritmică. Dacă ai 5 module de învățare, a se citi 5 perioade de cursuri, orice profesor va ști să-și repartizeze această evaluare în așa fel încât să se facă în mod natural”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.ro.

Sorin Cîmpeanu, declarație controversată despre toaletele din curtea școlii

În România, încă mai există, din nefericire, multe școli care au toaleta în curte. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu nu vede această situație ca fiind ceva rău, deoerece ele nu influențează calitatea învățământului, conform spuselor sale.

Citeste si: Alimente pentru elevi! 300 de şcoli vor avea asigurată o masă caldă pe zi

Mai mult decât atât, acesta a comparat situația cu cea de pe vremea în care el era elev, dar și cu locurile în care tinerii merg, în prezent, pentru a se distra, dar unde nu există toalete, iar acest lucru nu îi deranjează.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar ministrul a fost criticat la scurt timp.

 

Taguri: