Cumnatul premierului Victor Ponta ramane in arest preventiv in urmatoarele 30 de zile

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 22:20

Acuzatiile: constituirea unui grup infractional, schimbarea destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala.

Iulian Hertanu a fost arestat in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma al carei administrator este. Pe langa el, a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorba, in timp ce fostul consilier judetean de Prahova Mihai Coman, care fusese retinut, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia magistratilor nu este definitiva.



Liviu Munteanu, administrator de firma, si el implicat in dosar, a recunoscut faptele si a colaborat cu procurorii, astfel ca acestia nu au mai cerut arestarea sa.
In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract. Procurorii spun ca invinuitii au deturnat aproape 8 milioane de lei, iar bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ doua milioane si jumatate de lei.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare din Comarnic avea termen de finalizare februarie anul trecut, insa lucrarile nu au fost incheiate nici acum, ba, mai mult, au fost sistate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: