Cunoaste-te! Temperamentul, caracterul si cele 4 tipuri de personalitate: sangvinic, flegmatic, coleric si melancolic

Autor: L.S.
Actualizat: 05 sep 2020, 16:20

Aceasta stire poate face mai bogat un concurent “Vrei sa fii milionar”, dar si pe tine!

Urmareste emisiunea, diseara la ora 23:00 si asculta “Uzina de dume” la Radio Impuls, maine dimineata, incepand cu ora 07:00 si poti catiga 50 euro!

Cei mai multi dintre dintre noi suntem un amestec unic al celor patru tipuri diferite de personalitate, si toate trasaturile acestora sunt prezente, intr-o anumita masura, in noi. Unele trasaturi de personalitate sunt insa predominant, iar acestea dicteaza personalitatea noastra de baza.

Diferenta dintre caracter si temperament

Trasaturile de caracter se nasc in urma experientelor de viata pe care le-am avut fiecare dintre noi, si sunt influentate de obiceiurile, preferintele si valorile parintilor nostrii, de normele societatii in ceea ce priveste exprimarea iubirii si urii, de ceea ce considerau a fi normal si acceptabil persoanele apropiate si multe alte aspecte culturale.

Temperamentul, spre deosebire de caracter, este trasatura care echilibreaza personalitatea.

Trasaturile de temperament sunt tendinte innascute, mostenite de la parinti si se manifesta prin modul personal de a vedea lucrurile, de a gandi si de a simti care isi face aparitia in copilaria timpurie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele 4 tipuri principale de personalitate

Inca de pe vremea Greciei Antice se stie ca exista patru tipuri de personalitate: sangvinic, flegmatic, coleric si melancolic. Aceste patru tipuri de personalitate sunt, mai mult sau mai putin, prezente in fiecare dintre noi si definesc modul in care gandim, simtim si ne purtam.

Cu mult timp in urma, fiecare din aceste tipuri de personalitate a fost asociat cu existenta unei umori dominante, prezente in organism: tipul sangvin- sange, tipul flegmatic- flegma, tipul coleric-

bila galbena si tipul melancolic- bila neagra. Cercetarile recente arata ca aceste patru tipuri de personalitate de baza sunt asociate cu anumite substante chimice, cum ar fi dopamina pentru tipul sanvinic, estrogen pentru tipul flegmatic, testosteron pentru tipul coleric si serotonina pentru tipul melancolic.

Citeste si: DEZASTRU pentru pensionarii roamani! Dispare acest tip de pensie: ce se intampla cu cei care o primeau

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D