Cupa României 2023: Când se va juca marea finală?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 ian 2024, 02:00

Cum și unde se va juca Cupa României la fotbal?

S-a decis unde se va susține finala Cupei României la fotbal. Care este stadionul ales de FRF pentru marea finală?

Când se va desfășura finala Cupei României la fotbal?

În ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a avut loc pe data de 25 aprilie, s-a stabilit că Sibiul va fi locul de disputare al finalei Cupei României Betano, ediția 2022-2023.

Citește și: CSA Steaua a învins echipa Dinamo București cu 2-0. Peste 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate înaintea derby-ului

Astfel, ultimul act al competiției  Cupa României, sezonul 2022-2023 se va desfășura în data de 24 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu. Noua Arenă din Sibiu a fost inaugurată la finalul anului trecut și are o capacitate de 12.363 de locuri, din care 302 la zona VIP.

Suprafața de joc măsoară 105 metri lungime și 68 de metri lățime, iar gazonul este natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Ce au transmis liderii FRF?

Federația Română de Fotbal a transmis că: „Aprobă ca locul de organizare și desfășurare a Finalei Cupei României, ediția 2022/2023, și a Finalei Cupei de Tineret, să fie Stadionul Municipal Sibiu”

FRF a reușit să mărească premiile totale ale competiției de la 800.000 de euro, cât a fost sezonul trecut, la 1.200.000 milioane de euro. Adică, o creștere de 50% între cele două ediții.

Răzvan Burleanu a anunțat că: ”Prin noul format competițional ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România. Cupa României are un potențial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să fie o competiție de interesant toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane şi implicit audiențe TV superioare, dar şi o îmbunătățirea nivelului

de joc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Din dorința de a avea un design competițional optim am apelat la compania Hypercube, o companie care a contribuit şi la dezvoltarea unor formate de la Champions League sau Europa League.

Noul format competițional pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eșaloanele inferioare şi propune totodată un sistem de grupe mai atractiv şi mai dinamic prin creșterea numărului meciurilor tari.

Astfel, noul cod format competițional asigură creșterea premiilor totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon. Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar”.

Cele două semifinale, care se vor disputa într-o singură manșă, sunt programate miercuri, respectiv joi, 26 și 27 aprilie.

Partidele vor fi transmise în direct la Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport și pe FRF.tv (pentru utilizatorii din afara țării).

Citește și: Farul Constanța vs. CFR Cluj- se schimbă liderul în weekend?

Care este palmaresul trofeelor?

Steaua Bucureşti – 22 Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti – 13 Universitatea Craiova – 6 CFR Cluj-Napoca, Petrolul Ploiești – 3 Politehnica Timişoara, Ripensia Timișoara, UTA Arad – 2 Arieşul 1907 Turda, Astra Giurgiu, CFR Drobeta Tr. Severin, CSM Rm. Vâlcea, Gloria Progresul Bistriţa, Jiul Petroșani, Metalul Reșița, Progresul București, Progresul ICO Oradea, Universitatea Cluj-Napoca – 1

Finala Cupei României Betano, ediția 2022-2023, se va desfășura în data de 24 mai 2023, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Sursă: frf.ro

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.