Duminică are loc finala Cupei României la fotbal feminin. Marele meci se va desfășura pe stadionul Arcul de Triumf, în Capitală, începând cu ora 13:00.
Când are loc finala Cupei României la fotbal feminin?
Duminică, 11 iunie, de la ora 13:00, se va desfășura ediția cu numărul 20 a finale Cupei României la fotbal feminin.
Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Federației Române de Fotbal și costă 10 lei.
Citește și: Rică Răducanu, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
Astfel, Carmen Bucureşti și Universitatea Olimpia Cluj vor juca ultimul act al Cupei României la fotbal feminin, după victoriile obținute, duminică, în semifinale.
Carmen București și Olimpia Cluj vor juca pentru Cupa României
Echipele de fotbal feminin, Carmen București și Olimpia Cluj, se vor bate, duminică, pentru cel mai râvnit trofeu, Cupa României.
FC Universitatea Olimpia Cluj a reușit să învingă echipa AFK Csikszereda Miercurea Ciuc în penultimul act cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Ioana Bălăceanu, Mihaela Ciolacu şi Carolina Ţabur.
De asemenea, în a doua semifinală, AS CS Carmen Bucureşti 1937 a trecut de CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud cu 5-0 şi va juca prima sa finală în Cupa României.
Golurile au fost marcate de către Iuliana Obreja, Ana Maria Stanciu, Lung Galau, Giorgiana Vasile şi Maria Neacşu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Favorita acestei ediții rămâne Universitatea Olimpia Cluj, după ce a câştigat şi titlul de campioană.
În Ediția precedentă, cea cu numărul 19, Cupa României 2021-2022, a competiției de fotbal feminin românesc, organizată de Federația Română de Fotbal, a fost câștigată de U Olimpia Cluj, care a învins-o în finală pe ACS Heniu Prundu Bârgăului, cu scorul de 6–2.
Citește și: Messi confirmă noul sau contract! Afla unde va juca in viitor Lionel
Când a apărut fotbalul feminin în România?
Liga I reprezintă primul eșalon din sistemul competițional fotbalistic feminin din România. Competiția este organizată de Federația Română de Fotbal.
Campionatul a fost înființat în anul 1990 și la acel moment era alcătuit din 12 echipe, dar de atunci a suferit mai multe modificări. Până în sezonul 2005-2006 liga a fost cunoscută sub numele de Divizia A. Prima dată, în sezonul 2011-2012, a fost împărțit în două serii (est și vest). Apoi, din 2012, a fost împărțit în trei serii.
Sezonul 2013-2014 a fost prima ediție sub o nouă denumire, Superliga română. La ea au participat cele 6 echipe care au jucat în play-off în sezonul 2012-2013 și două dintre cele 3 echipe clasate pe locul 3 din fiecare serie. Din 2017 poartă din nou denumirea Liga I.
Reîncepând din anul 2016, Liga I este alcătuită din 10 echipe, care joacă într-un sezon regulat fără play-off. Câștigătoarea campionatului joacă în Liga Campionilor și locul 2, iar ultimele două echipe retrogradează în Liga a II-a.
Ediția a 20-a a Cupei României se va desfășura pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf
Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf este un stadion polivalent din București, amplasat în Sectorul 1, pe Bulevardul Mărăști, lângă Arcul de Triumf al cărui nume îl poartă. Fiind construit pe locul fostului stadion Arcul de Triumf, stadionul găzduiește meciuri importante de rugby, inclusiv meciurile de pe teren propriu ale echipei naționale de rugby a României.[2]
Echipele de fotbal ale Austriei și Franței au avut baza la acest stadion în timpul pregătirii și între meciurile de la UEFA Euro 2020.
Primul eveniment sportiv desfășurat pe stadion a avut loc pe 3 iulie 2021, când un număr de 4.400 de spectatori au urmărit meciul de rugby dintre România și Argentina.
Sursă: frf.ro