Ingrediente
100 g unt moale
100 g zahar tos
2 oua
100 g faina
1 lingurita praf de copt
15 g sau o lingura de cacao
1 lingura de lapte
50 g ciocolata zdrobita in cuburi mici
Pentru decor
150 g crema de branza
100 zahar pudra
50 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 190°C sau gaz 5.
Intr-o tava puneti 12 forme de briosa de hartie.
Intr-un bol bateti untul cu zaharul pana devine pufos si usor ca textura, apoi adaugati ouale unul cate unul si continuati sa bateti pana devin cremoase.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si cu cacao peste si amestecati usor pana se incorporeaza. Aveti grija sa pastrati o consistenta cremoasa.
Adaugati in compozitie si laptele si ciocolata maruntita si turnati in forme cam 3 sferturi.
Coaceti timp de 20 minute, apoi scoateti-le si lasati-le sa se racoreasca putin.
Pentru decor:
Intr-un bol amestecati crema de branza cu zaharul pudra pana devine un amestec omogen. Radeti putina coaja de portocala sau lamaie apoi puneti deasupra fiecarei briose cate o lingurita.
Radeti ciocolata peste si serviti.