Cură de slăbire cu ceai verde

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 17 apr 2018, 11:55

Ceaiul verde este consumat în diverse moduri pentru diferite afecţiuni, având beneficii multiple pentru sănătatea organismului.

Un consum regulat de ceai verde, pe termen lung, întăreşte sistemul imunitar, detoxifică şi reglează organismul şi, cel mai important,  te ajută să scapi de kilogramele în plus.Ceaiul verde este şi un adjuvant natural, care facilitează circulaţia sanguină şi îţi oferă energie întreaga zi datorită cafeinei, dar şi altor ingrediente precum acidul L-teanina pe care le are în compoziţie.

Cum ajută ceaiul verde în curele de slăbire

În primul rând trebuie să ştii faptul că ceaiul verde pentru slăbit se găseşte sub mai multe forme, care pot fi de ajutor, respectiv: ceai verde capsule, plicuri, tincturi, toate având o concentraţie mare de substanţă activă. Găseşti o gamă variată de ceai verde la preţ avantajos indiferent de forma pe care vrei să o consumi, toate având rezultate.

Ceaiul verde provine din planta Camellia sinensis si constă în frunze, care nu au fost deloc fermentate şi care conţin un nivel ridicat de antioxidanţi şi compuşi benefici, printre care: polifenoli, catechine şi alte tipuri de flavonoizi.

În ceea ce priveşte o cură de slăbire cu ceai verde, acest produs este indicat deoarece stimulează creşterea ratei metabolice şi accelerează pierderea kilogramelor în plus. Catechine, ingredientul component al ceaiului verde  ajută organismul să ardă mult mai repede caloriile, dar şi grăsimile.

Cum trebuie consumat ceaiul verde pentru a-i vedea rezultatele

O cură de slăbire cu ajutorul ceaiului verde te poate ajuta să pierzi până la trei kilograme pe săptămână foarte uşor şi fără prea mare efort. Bineînţeles că şi alimentaţia joacă un rol important, dar şi mişcarea zilnică deoarece accelerează procesul de ardere al caloriilor.

Dieta presupune consumul zilnic de 3 sau chiar 4 ceşti de ceai verde, pe care le poţi bea după cum urmează.

Dimineaţa, înainte cu aproximativ 30 de minute de micul dejun, consumă o ceaşcă de ceai verde, poate chiar două, dacă poţi.

La prânz, tot înainte de masă, mai bea o cană de ceai verde, urmând ca seara, înainte de cină să mai bei încă o cană.

Ceaiul care este consumat înainte de mese are un efect mai ridicat faţă de cel care este băut după masă deoarece îţi oferă senzaţia de saţietate şi te va face să mănânci mai puţin.

Ai grijă doar să nu consumi o cantitate mare de ceai seara, prea târziu deoarece datorită conţinutului de cafeină, îţi poate tulbura somnul.

Poţi adăuga în ceaiul verde şi alte ingrediente pentru a nu te plictisi de acelaşi gust în fiecare zi, aşa că poţi opta pentru ghimbir, lămâie, mentă, scorţisoară, etc.

De asemenea, poţi consuma ceaiul şi între mese, dacă mai simţi senzaţia de foame.

Efectul este unul vizibil imediat dacă urmezi şi un regim alimentar sănătos, care este format din fructe şi legume, cel puţin 2 litri de lichide pe zi, dar şi mişcare timp de 30 de minute.

 

Taguri: