CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Cu ce se curăță ochiurile și grătarul de la aragaz? Cea mai bună soluție!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 iul 2022, 13:40
Curățarea aragazului se poate face cu soluții preparate în casă
Sursa: unsplash

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Pare o sarcină aproape imposibilă, dar în realitate este foarte simplu să cureți rapid și eficient ochiurile și grătarul de la aragaz. Cum trebuie să procedezi?

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Majoritatea gospodinelor întâmpină mari dificultăți atunci când vine vorba despre curățarea ochiurilor și grătarului de la aragaz. Grăsimea întărită le dă mari bătăi de cap celor care vor ca aragazul să arate ca nou. Ei bine, există o modalitate foarte simplă prin care aragazul poate fi curățat rapid. Iată ce ingredientele trebuie să folosești.

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Soluții rapide pentru a curăța ochiurile și grătarul de la aragaz 

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Chiar dacă sunt atente la felul în care gătesc, majoritatea femeilor știu că este aproape imposibil să păstreze aragazul perfect curat atunci când prepară diferite feluri de mâncare. Astfel, de cele mai multe ori, ochiurile aragazului, dar și grătarul acestuia ajung să se murdărească, iar grăsimea depusă în aceste spații este foarte greu de curățat. Un prim pas pentru a păstra tot timpul curat aragazul este curățarea acestuia  după fiecare utlizare, dacă este cazul.

Este foarte important ca resturile de mâncare și grăsimea să fie îndepărtate rapid pentru a nu se întări și a îngreuna procesul de curățare.

Citeste si: Cum se prepară celebra soluție care include bicarbonatul de sodiu și este folosită la curățarea eficientă a geamurilor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Cu ce se curăță ochiurile de la aragaz?

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Ochiurile de la aragaz pot ajunge să nu mai funcționeze la fel ca la început, flacăra să fie destul de slabă sau focul să se aprindă mai greu decât de obicei. Acesta este un prim semn că în interiorul ochiurilor de la aragaz există depuneri de murdărie care trebuie îndepărate rapid. Pentru a curăța în mod eficient ochiurile de la aragaz este suficient să prepari o soluție de curățare în casă.

Iată ce ingrediente trebuie să folosești:

  1. săpun
  2. 2 litri de apă
  3. 2 linguri de oțet alb

Fierbe apa și adaugă bucăți de săpun în ea. Amestecă până când săpunul se topește, după care lasă soluția să se răcească și adaugă oțetul. După ce ai preparat soluția, pune ochiurile de la aragaz în acest amestec și lasă-le la înmuiat timp de 30 de minute.

Dacă este nevoie, în zonele mai puțin accesibile poți folosi o periuță de dinți pentru a îndepărta urmele de grăsime. 

Clătește apoi ochiurile de la argaz cu apă rece și lasă-le la scurs, după care șterge-le cu o lavetă moale. 

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Cu ce se curăță grătarul de la aragaz?

CURĂȚAREA ARAGAZULUI. Dacă murdăria s-a depus doar pe grătarul de la aragaz, atunci poți prepara o soluție pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu care este foarte eficientă și care va lăsa grătarul de la aragaz ca nou.

Uite de ce ai nevoie:

  1. 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  2. 2 căni de oțet
  3. o jumătate de cană de sare grunjoasă

Amestecând aceste trei ingrediente vei obține o pastă care este foarte eficientă pentru a îndepărta murdăria depusă pe grătarul de la aragaz. Astfel, aplică pasta pe grătarul de la aragaz și las-o să acționeze mai multe ore, iar dacă grătarul este foarte murdar, atunci lasă-l la înmuiat peste noapte. Clătește apoi grătarul cu apă călduță și lasă-l la uscat.

CURĂȚAREA ARAGAZULUI poate deveni o joacă de copii, asta dacă reușești să combini cele mai eficiente ingrediente care să topească rapid grăsimea. Pentru a-ți ușura munca, asigură-te că nu lași murdăria să se acumuleze pe suprafața aragazului.

Citeste si: Cum folosești bicarbonatul de sodiu în grădină. 4 întrebuințări de care nici nu știai