Ati incercat vreodata sa combinati pieptul de curcan cu ciresele? Preparatul urmator rasfata pana si simturile celui mai mofturos mesean! Rafinat si delicios, curcanul cu cirese este perfect pentru mesele festive! Unde mai pui ca nici nu se prepara greu: un drum pana la supermarket va scapa de toate cumparaturile de care aveti nevoie!
Ingrediente: Piept de curcan, cirese, gem, compot de cirese, dulceata de cirese, morcov, telina, ulei de masline, usturoi, vin, miere, zahar, sare, piper, curry.
„ Incepem cu pieptul de curcan il punem pe gratar inainte il ungem cu uei de masline, sare, piper si curry ii da o culaoare galbuie trebuie sa sta dioa minute pe o parte si doua miunute pe o parte ”, ne spune bucatarul. Pana cand pieptul de curcan se rumeneste pe gratar, ne ocupam de legume. Le luam si le taiem julien pe fiecare in parte, nu inainte, insa, de a pune la incins o tigaie cu doua bucatele de unt: „ Trebuie sa stea in tigaie mai mult: prazul, morcovul, telina.
Cand uleiul este incins, toate legumele hop, in tigaie! In timp ce ele se rumenesc, nu uitati de pieptul de curcan. Luati-l de pe gratar si asezati-l intr-o farfurie. Sa revenim la legume! Cand sunt aproape calite, adaugam si restul ingredientelor: „ Acum, la sfarsit, ca sa isi pastreze gustul, un pic de mujdei, soia si stropim cu un pic de vin!”.
##VIDEO115467##
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
Acum e acum! Pentru ca este piesa de rezistenta
a preparatului, sosul de cirese trebuie sa iasa perfect! Intr-o alta tigaie, punem zaharul la caramelizat. Cand si-a schimbat culoarea, punem restul ingredientelor, pe rand: compotul de cirese, un pic de vin rosu, dulceata de cirese, putina miere de albine...Aproape de sfarsit, se arunca in tigaie si doua linguri de faina amestecate cu apa, care vor lega sosul dulce acrisor. Cand a inceput sa fiarba, amestecul este gata! Mai avem de pregatit doar salata exotica! Un pic de rucolla, niste valeriana.
Mai departe, dati frau liber maginatiei! Puteti aseza legumele in forma de cerc, iar pe patul de salata, aruncati legumele taiate julien. Pentru impresia artistica, sosul sta foarte bine in jumatate de piersica taiata. In 40 de minute, totul este gata! Pofta buna!