Curcan 4-5 kg
Morcovi 500 g
Portocale 3 buc
Cimbru 3-4 fire
Ceapa 2 buc
Bacon afumat 150 g
Rozmarin 2 fire
Sare
Piper
Supa de pui 1 L
Usturoi 1/2 capatana
Ulei de masline 200 ml
Crutoane de paine 5 linguri
Nucsoara
Oua 2 buc
Fulgi de migdale 30 g
Fire de patrunjel 1/2 legaturi
Unt 50g
Mod de preparare
Se spala curcanul, se sterge, se condimenteaza pe dinauntru si pe dinafara.
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele, ceapa se toaca mare.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Portocalele se taie sferturi cu tot cu coaja, bacon-ul se taie fasii. Crutoanele de paine se prajesc in unt.
Se caleste ceapa cu usturoi, bacon si ierburi aromate. Se amesteca cu fulgi de migdale, fire de patrunjel, crutoane de paine, portocale, se incorporeaza ouale, se condimenteaza si se umple curcanul.
Se fixeaza aripile si copanele cu ata.
Curcanul se asaza in tava, se toarna supa de pui, rondelele de morcovi si se introduce in cuptor.
Se coace 3 ore la 180 grade, stropindu-se cu zeama.