Programarea este domeniul profesional care oferă cele mai bune perspective de dezvoltare și în care se înregistrează un mare deficit de personal, motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția către învățarea scrierii de cod. Pentru copii însă, a învăța să programeze este o curiozitate stârnită de accesul la tehnologie și înțelegerea mecanismelor de funcționare a diverselor tipuri de gadgeturi.
Participarea la un curs de programare pentru copii devine alegerea firească pentru o activitate extrașcolară pentru generațiile actuale, începând de la vârste din ce în ce mai fragede. În cadrul mentoratului WellCode, de exemplu, cel mai tânăr participant a fost un elev de 11 ani.
Pasiunea nu are vârstă, așa că în cazul în care copilul tău îți spune că și-ar dori să se înscrie la un curs de programare, ia în serios dorința lui. A învăța să scrie cod îl poate ajuta nu doar în dezvoltarea unei cariere, ci și în dobândirea unor abilități personale importante. Pentru un plus de eficiență, poți alege un program relaxat, precum mentoratul IT, în cadrul căruia copilul să beneficieze de ghidare din partea mentorilor și coordonare la nivel personal din partea coachilor și experților în dezvoltare personală.
Care e diferența dintre un curs de programare și mentoratul WellCode?
Mentoratul fondat de Petru Trîmbițaș este un program de învățare unic pe piața din România. Acesta poate fi accesibil atât elevilor, cât și celor care își doresc să învețe programare de la zero sau celor care au deja ceva cunoștințe în acest domeniu.
Mentoratul funcționează ca o carte interactivă, iar copilul tău va putea învăța să scrie cod atunci când își dorește, de unde își dorește și cât timp își dorește, independent de evoluția celorlalți participanți. Spre deosebire de un curs de programare clasic, copilul nu va fi stresat de faptul că trebuie să participe la o oră anume, dintr-o locație specifică, detalii care i-ar putea încărca programul și transforma pasiunea într-o sursă de stres.
Procesul de învățare va fi ghidat de mentori, care îl vor ajuta să învețe să scrie cod curat și corect încă de la prima logare. În plus, împreună cu mentorii și cu coachii, copilul va putea să-și stabilească obiective clare, precum participarea la Olimpiada de Informatică sau obținerea unei anumite poziții la diverse concursuri de informatică.
Un detaliu unic al mentoratului este reprezentat de modulul de dezvoltare personală, integrat în program. Astfel, copilul va avea oportunitatea de a învăța să își conștientizeze și gestioneze emoțiile negative, dar și gândurile care i-ar putea influența randamentul și rezultatele. Totodată, coachii îl vor ajuta să își dezvolte strategii de auto-motivare și de depășire a eventualelor eșecuri, astfel încât să reușească să se mențină focusat pe atingerea obiectivelor stabilite.
Iată 5 motive pentru care să îți lași copilul să învețe să scrie cod:
- programarea îi stimulează creativitatea;
- programarea îi deschide copilului posibilități extraordinare în ceea ce privește dezvoltarea unei cariere de viitor;
- scrierea de cod ajută copilul să își dezvolte gândirea logică și concentrarea;
- codarea îl ajută pe copil să-și îmbunătățească aptitudinile de rezolvare de probleme.
Așadar, nu mai sta pe gânduri! Solicită o ședință de consultanță cu mentorii și convinge-te de diferențele dintre mentorat și un curs de programare, apoi fă alegerea cea mai potrivită pentru copilul tău!