Curs valutar BNR pentru joi, 11 martie: Euro, prima scădere după 6 maximuri istorice consecutive! Dolarul scade și el!

Autor: Andrei Ionescu
Curs valutar 11 martie 2021

Euro a atins miercuri, 10 martie, al șaselea maxim istoric consecutiv. Banca Națională Română (BNR) a anunțat noile cotații pentru valute la ora 13:00.

Euro își continuă ascensiunea față de leu și atinge cel de al șaselea maxim istoric consecutiv față de leu.

Dolarul a crescut și el miercuri față de leu, la fel ca principalele valute.

Update Curs valutar BNR ora 13:00

Euro= 4.8854 lei -0.0009 lei

Dolar= 4.0832 lei -0.0252 lei

Francul elvețian= 4.4142 lei -0.0004 lei

Lira sterlină= 5.7012 lei -0.0051 lei

Curs valutar bănci 11 martie

Iată cu cât se vindeau și cumpărau euro și dolarul joi dimineață, la fiecare bancă:

Curs valutar BNR pentru Euro

Un euro= 4.8863 lei

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Euro a crescut și miercuri, cu 0.0014 lei față de leu, atingând cel de al șaselea maxim istoric consecutiv.

Deși nu suntem încă nici la jumătatea lunii, în martie creșterea euro a fost de aproape 3 ori mai mare decât de la începutul anului până la debutul acestei luni.

Specialiștii estimează că euro va atinge 5 lei/euro până la sfârșitul acestui an, iar moneda europeană se află în grafic nu numai pentru a atinge 5 lei, dar și pentru a depăși lejer acest prag.

Curs valutar BNR pentru Dolar

Un dolar= 4.1084 lei  

Dolarul a crescut miercuri cu 0.0048 lei față de moneda românească. Dolarul a atins o valoare maximă istorică de 4,5316 lei/dolar pe 23 martie 2020, însă de atunci a pierdut circa 10% din valoare.

Moneda americană a scăzut, în luna februarie a acestui an, chiar sub pragul de 4 lei/dolar, însă se pare că este momentan pe un trend de creștere față de leu.

Într-un studiu realizat în cadrul companiilor, majoritatea firmelor considera că dolarul va încheia anul la circa 4.2-4.3 lei.

Noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, a propus un plan ambițios, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, pentru redresarea economiei americane și este de așteptat să vedem care va fi impactul asupra monedei americane. Planul, cel mai probabil, va fi adoptat fiindcă a trecut deja de Camera Reprezentanților și de Senat și se va întoarce în Camera Reprezentanților pentru votul final.

Curs valutar BNR pentru Lira Sterlină

O liră sterlină= 5.7063 lei 

Lira sterlină și-a continuat și ieri creșterea față de leu. Moneda britanică a crescut cu 0.0110 lei și a ajuns la o creștere de circa 3 lei de la începutul anului, când se afla în jurul valorii de 5.4 lei/liră sterlină.

Cursul leu-liră sterlină este fluctuant, la fel ca în cazul leu-dolar, însă moneda britanică a crescut constant față de leu de la începutul anului.

Curs valutar BNR Interbancar

Iată cum se tranzacționau pe piața interbancară, joi dimineață, principalele valute:

Citeste si: Curs valutar BNR miercuri, 10 martie 2021. Euro, la al șaselea maxim istoric consecutiv! Dolarul crește și el!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.