Cursuri online pe Google Classroom: cum folosesti Google Classroom

Autor: B.M.
Actualizat: 26 ian 2021, 02:10
sala de clasa

Tutorial pentru cursuri online: cum se foloseste Google Classroom. Ghid complet.

Un ordin de ministru emis de ministrul Educatiei prevede ca elevii au obligatia de a participa la cursuri online. In acelasi timp, parintii au obligația de a asigura accesul si participarea la activitățile de invatare online organizate de unitatea de invatamant.

Una dintre aplicatiile care pot fi folosite in acest sens este Google Classroom. Iata un scurt ghid care prezinta cum se foloseste:

Citeste si: BREAKING NEWS Klaus Iohannis: „Școlile NU se mai redeschid în acest an”

Cursuri online pe Google Classroom: cum se foloseste Google Classroom

- se accesesează aplicația Google Classroom și apoi se selectează butonul "Sign in". Logarea se face cu contul de gmail creat de profesor anterior;

- pentru infiintarea unei clase se apasa pe butonul"+", se selecteaza optiunea "Creati un curs", iar dupa ce se scriu numele clasei, disciplina si titlul cursului se apasa butonul "Creati";

- urmeaza adaugarea elevilor. Acest lucru se face fie prin adaugarea fiecarui elev in parte, folosind adresele lor de email. Varianta mai simpla este transmiterea codului claselor elevilor, urmand ca ei sa se inscrie in clasa respectiva apasand butonul "Join";

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alexandru Rafila, anunt de ultima ora. Ce se intampla in Romania peste 4 zile: "Vom vedea atunci daca..."

Cursuri online pe Google Classroom: cum se gestioneaza elevii

- dupa ce elevii s-au inscris in clasa creata, ei vor aparea sub forma unei liste ce poate fi vizualizata apasand butonul "Studenti". Se poate transmite un mesaj tuturor studentilor, se pot transmite mesaje individuale fiecarui student.

De asemenea, se pot sterge studentii individual si se pot acorda drepturi de administrare;

- pentru incarcarea de teste, teme, sau cursuri se apasa butonul "Flux". Semnul"+" aflat in dreapta jos permite realizarea de mai multe actiuni: crearea unui anunt, crearea unei teme, crearea unei intrebari. Pot fi de asemenea incarcate materiale de pe Google Drive sau YouTube. De asemenea, fiecarei teme i se poate aloca un timp limita pana cand poate fi rezolvata.

- pentru stergerea unui curs se selecteaza meniul "Cursuri". Pentru fiecare curs in parte optiunile sunt grupate in coltul din dreapta sus. Se poate alege optiunea "Cursuri arhivate", sau optiunea "delete" pentru stergerea completa.

Citeste si: Educația sexuală în școli naște un conflict uriaș. BOR se opune. Tu ce crezi?

Cursuri online pe Google Classroom: cum pot sa intre studentii in clase

Accesul la o clasa este foarte usor pentru elevi si studenti. Ei trebuie doar sa acceseze optiunea pentru inregistrarea unei clase si sa introduca acel cod furnizat de profesori.

Dupa logare elevul sau studentul va putea sa acceseze toate cursurile, temele si testele incarcate de profesori.

 

 

Taguri: