Seismul din zona Banatului a avut o magnitudine de 2.0 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 6.1 km. Epicentrul acestuia a fost localizat la aproximativ 45 km nord de Reșița, 49 km est de Timișoara, 67 km sud-est de Arad, 81 km vest de Hunedoara și 83 km vest de Deva, conform infp.ro.
Ce alte cutremure s-au mai produs în România, în perioada recentă
Cu doar o zi înainte, pe 25 octombrie 2024, alte două cutremure au avut loc în zona seismică Vrancea. Primul a fost la ora 13:03:33 și a fost cel mai puternic din ultimele zile. Acesta a avut magnitudinea de 3.0 și s-a produs la o adâncime de 131.4 km. Epicentrul său a fost situat în apropierea Buzăului.
Al doilea seism de vineri a avut magnitudinea de 2.9.
Citește și: Cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Conform sursei citate, în cursul acestei săptămâni, regiunea Vrancea a fost zguduită de mai multe seisme, fiecare cu magnitudini variate. Pe 23 octombrie a fost înregistrat un cutremur de 2.5 magnitudine, urmat de unul de 2.6, pe 21 octombrie, arătând o activitate seismică persistentă în această zonă cunoscută pentru riscurile tectonice.
Din fericire, niciunul dintre aceste cutremure nu a produs pagube materiale și nu a dus la pierderea de vieți omenești.
Însă, cu toate acestea, autoritățile îndeamnă populația să fie precaută și să-și ia măsuri de siguranță în cazul unui seism.Ce măsuri trebuie să iei înainte de un cutremur
Potrivit informațiilor prezentate pe site-ul fiipregatit.ro, este recomandat să implici toți membrii familiei, inclusiv copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități, în crearea unui plan de urgență, care ar trebui să includă un loc de întâlnire sigur, contacte de urgență și un sistem de comunicare.
Citește și: Cutremur în România noaptea trecută! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe a fost resimțit
De asemenea, învață măsurile de prim ajutor și asigură-te că locuința este bine securizată, fixând obiectele care ar putea cădea și evitând modificările structurale riscante.
Fii la curent cu oprirea utilităților și asigură-ți locuința împotriva dezastrelor naturale, pentru a te proteja cât mai bine în cazul unui cutremur.