Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a înregistrat seismul

Autor: Diana Bostan

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea.

Sursa: Pixabay

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost înregistrat în județul Buzău, fiind de intensitate slabă.

Luni, 21 octombrie 2024, la ora 12:32:47, România a fost zguduită de un cutremur slab, cu magnitudinea de 2.6 pe scara Richter, produs în Zona Seismică Vrancea, în județul Buzău.

Citește și: Cutremur astăzi în România! În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a înregistrat

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea

Conform informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut loc la o adâncime de 102,6 kilometri, ceea ce l-a făcut să fie simțit doar ușor în zonele apropiate.

„În ziua de 21 Octombrie 2024, la ora 12:32:47 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 102.6

km.”
, se arată în comunicatul transmis de INFP.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 6 în această dimineață în Turcia! Cât de puternic s-a resimțit seismul

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Cutremurul s-a produs în apropierea mai multor orașe importante: la 52 de kilometri vest de Focșani, 53 de kilometri nord-vest de Buzău, 66 de kilometri sud-est de Sfântu Gheorghe, 72 de kilometri est de Brașov și 80 de kilometri nord-est de Ploiești.

Deși magnitudinea cutremurului a fost redusă și nu s-au raportat pagube materiale, astfel de mișcări tectonice reamintesc locuitorilor din această zonă de activitatea seismică specifică regiunii Vrancea, una dintre cele mai active din Europa de Est.