Cutremurul din această dimineață, cu magnitudinea de 3.1 și adâncimea de 66.2 km, s-a produs în zona seismică Vrancea, una dintre cele mai active regiuni din punct de vedere tectonic. Potrivit infp.ro, acesta a fost localizat la 29 km vest de Focșani și la 69 km nord de Buzău, dar s-a resimțit ușor și în alte localități apropiate, precum Sfântu-Gheorghe și Bârlad.
România a fost zguduită de mai multe cutremure în această perioadă
Acesta nu a fost un eveniment izolat, ci face parte dintr-o secvență de seisme slabe, majoritatea produse în zona Vrancea. Un alt cutremur cu magnitudinea de 3.1 a avut loc pe 9 noiembrie la ora 23:02, la o adâncime de 78.3 km, având un epicentru similar, la aproximativ 28 km nord-vest de Focșani.
Citește și: România, zguduită de două cutremure sâmbătă. Ce magnitudine au avut și care sunt zonele afectate
În afară de zona Vrancea, și alte regiuni din România au înregistrat activitate seismică.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Ce alte seisme s-au mai produs în țara noastră, zilele acestea
Pe 7 noiembrie, un cutremur de magnitudine 2.2 a fost raportat în Gorj, la 13 km de Târgu Jiu, iar cu o zi înainte, un alt cutremur de 2.8 s-a produs în județul Buzău, la o adâncime de 122.3 km. Acesta a afectat o zonă extinsă, care a inclus orașele Buzău și Focșani. Aceste evenimente, deși relativ minore, mențin atenția asupra activității tectonice din diferite regiuni ale țării.
Citește și: Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Cutremurele din aceste zile, deși au fost de intensitate mică și fără impact major asupra vieții de zi cu zi, reamintesc de importanța măsurilor preventive și de conștientizare în fața pericolului seismic. Zona Vrancea, cunoscută pentru cutremurele adânci și repetate, este cea mai activă din România și una dintre cele mai periculoase din Europa de Est.