Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în această dimineață. Unde s-a produs seismul și ce pagube a provocat

Autor: Diana Bostan

Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în Tonga

Sursa: Pexels

Un cutremur cu magnitudinea de 6.6 grade pe scara Richter s-a produs luni, 27 mai, în arhipelagul Tonga din Pacificul de Sud.

Luni, la ora locală 09:47 (duminică, 20:47 GMT), un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a zguduit arhipelagul Tonga din Pacificul de Sud, potrivit știrileprotv.ro.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs în Pacificul de Sud

Conform Serviciului Seismologic al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 112 kilometri și la mai puțin de 200 de kilometri nord de Nuku'alofa, capitala arhipelagului.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a declarat că nu se așteaptă ca seismul să genereze un tsunami, având în vedere locația sa în apropierea insulelor slab populate Kao și Tofua, notează știrileprotv.ro. Această informație a contribuit la calmarea locuitorilor din zonă, care au fost îngrijorați de posibilele consecințe.

Citește și: Un nou cutremur în România, în această dimineață! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Deocamdată, nu au fost raportate pagube în Tonga, iar autoritățile locale continuă să monitorizeze situația. Echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze în cazul în care vor apărea probleme, însă, momentan, impactul cutremurului pare să fie minim.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Potrivit sursei menționate anterior, cutremurele sunt obișnuite în această regiune populată de aproximativ 100.000

de locuitori, situată pe Cercul de Foc al Pacificului. Această zonă, cunoscută pentru activitatea seismică și vulcanică intensă, se extinde de la Japonia până în bazinul Pacificului, traversând Asia de Sud-Est și afectând numeroase țări din această regiune instabilă.

Mary Lyn Fonua, o rezidentă din Nuku'alofa, a relatat pentru AFP și preluat de știrileprotv.ro, că în momentul cutremurului ea se afla la serviciu și a simțit cum clădirea cu două etaje se cutremură violent timp de câteva secunde, provocând panică în rândul celor prezenți.

Cutremur cu magnitudinea de 5,4 în China

Tot luni, 27 mai 2024, la ora locală a României 06:07:16, a avut loc un cutremur semnificativ în regiunea Western Sichuan, China, potrivit INFP. Seismul, cu o magnitudine de 5.4 pe scara Richter, s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, conform datelor furnizate de autoritățile seismologice.

Citește și: Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs seismul

Autoritățile chineze monitorizează situația îndeaproape pentru a evalua pagubele și a coordona eforturile de intervenție. Până în prezent, nu au fost raportate victime sau daune majore, însă echipele de salvare sunt în alertă și pregătite să acționeze în caz de necesitate.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?