CUTREMUR de 8,2 GRADE resimtit si in Romania! A fost emisa si o ALERTA de tsunami

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:14

Un cutremur cu magnitudinea 8,2 ce a avut loc vineri in Marea Ohotk, in largul Extremului Orient rus, a declansat o alerta de tsunami, anulata rapid, si a fost resimtit pana la Moscova, la o distanta de aproximativ 7.000 de kilometri.

Epicentrul cutremurului s-a situat la o adancime de peste 600 de kilometri sub Marea Ohotk, potrivit Institutului american USGS, care a revelat o magnitudine de 8,2.

 

Potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgente, cutremurul s-a produs la ora locala 16.47 (8.47, ora Romaniei). Ministerul a anuntat o magnitudine de 6,7.

 

Autoritatile ruse au lansat o alerta de tsunami, recomandand locuitorilor sa paraseasca zona de coasta si sa se refugieze in zone mai inalte, insa aceasta alerta a fost anulata ulterior.

 

Ele au anuntat ca valul nu ar urma sa depaseasca un metru inaltime. Seismul nu a produs victime sau pagube in Extremul Orient, potrivit unor informatii preliminare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

 

Insa, un fapt exceptional, acesta a fost resimtit pana la Moscova, la o distanta de aproximativ 7.000

de kilometri.

 

"Aproape tot continentul s-a cutremurat", a declarat Anatoli tigankov, un oficial din cadrul Departamentului pentru Situatii de Urgenta al serviciilor meteorologice ruse, anuntand ca seismul a fost resimtit pana in Romania.

 

Undele seismice la Moscova aveau magnitudinea 1 si nu au provocat nicio paguba, potrivit aceleiasi surse.

Sursa: Mediafax.