CUTREMUR de 8,2 grade! S-a emis alerta de TSUNAMI

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:19

Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 a zguduit marti seara nordul Chile, determinand Serviciul National pentru Situatii de Urgenta sa ordone evacuarea coastelor de nord ale tarii din cauza unui risc de tsunami.

Autoritatile au emis alerta de tsunami in Chile, Ecuador, Peru si Honduras. Primele valuri seismice au atins deja Pisagua, in nord, si ar urma sa ajunga pana la Punta Arenas, in extremul sudic al tarii, in urmatoarele ore, potrivit autoritatilor.

Presedintele chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofa naturala in regiunile Arica si Tarapacan.

"Am decretat stare de catastrofa naturala pentru Arica si Tarapaca", a declarat ea cu cateva minute inainte de a semna decretul la palatul prezidential Moneda.

Ea va merge miercuri in zonele afectate de seism. Ministrul chilian de Interne, Rodrigo Peñalillo, a anuntat ca Cel putin cinci persoane au murit in urma cutremurului.

Seismul s-a produs la ora locala 20.46 (miercuri, 02.46 ora Romaniei), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adancime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic national al Universitatii din Chile.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii