Cutremur devastator în Bali! Sute de oameni și-au pierdut viața și peste 700 au fost răniți în urma unui seism de 5,6 grade pe Richter

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 nov 2022, 13:52

Cutremur devastator în Bali! Sute de oameni și-au pierdut viața și peste 700 au fost răniți în urma unui seism de 5,6 grade pe Richter

Sursa: twitter

Un cutremur extrem de puternic a avut loc în Bali, iar efectele sunt unele devastatoare. Acesta a avut magnitudinea de 5,6 grade, iar numărul morților a trecut de 160, în timp ce numărul răniților este mai mare de 700.

Un cutremur extrem de puternic a avut loc în Bali, iar aproximativ 1.000 de persoane, conform numărătorilor de până acum, au avut de suferit. Dintre acestea, 700 au fost rănite.

Un cutremur de 5,6 grade a avut loc în Bali

Ieri, 21 noiembrie, un cutremur extrem de puternic a avut loc în Bali, în provincia Java de Vest, susțin autoritățile locale.

Salvatorii depun eforturi supraomenești, pentru a putea să scoată victimele de sub dărâmături.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 75 de kilometri de capitală, în apropiere de Cianjur din Java de Vest. Abdul Muhari, Purtătorul de cuvânt al agenției indoneziene de atenuare a efectelor dezastrelor (BNPB), a spus că acțiunile de căutare au fost efectuate și pe parcursul nopții, dată fiind gravitatea situației.

„Atât de multe clădiri s-au prăbușit și s-au tot prăbușit.

Există locuitori prinși în locuri izolate... așa că presupunem că numărul răniților și al morților va crește cu timpul”, a spus Ridwan Kamil, guvernatorul Java de Vest, relatează aljazeera.com.

Indonezia se află de-a lungul „Inelului de Foc al Pacificului”, o zonă în care sunt înregistrate, foarte des, seisme. De asemenea, conform BNPB, din cauza cutremurului care a avut loc, peste 2.200 de case au fost avariate și 5.300

de persoane au fost strămutate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia: ”Nu puteam să ne mişcăm. În casă au căzut toate!”

Victimele au ajuns să fie tratate și în parcarea unuia dintre spitalele din regiune, iar unele chiar într-un cort de urgențe.

În Cianjur, în timp ce clădirile cădeau la pământ, locuitorii s-au adăpostit în corturi sau au mers în câmp deschis.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri

Agenția meteorologică și geofizică a declarat că seismul a avut loc la o adâncime relativ mică, la doar 10 kilometri.

Pereții și dulapul au căzut pur și simplu... Totul a fost aplatizat; nici măcar nu știu unde sunt mama și tatăl meu”, este mărturia Vaniei, o femeie care a avut

nevoie de îngrijiri medicale și care a ajuns la spitalul principal din Cianjur.

Mai mult decât atât, conform BMKG, în decurs de doar două ore, 25 de replici au fost înregistrate. În urma celor întâmplate, oameni se tem și în ceea ce privește alunecările de teren care pot lua naștere, dacă ploi abundente vor începe.

Citește și: Un nou cutremur în România, la doar 2 zile după cel mai puternic seism din ultimii ani

În anul 2004, în nordul Indoneziei, în largul insulei Sumatra, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 9,1, care a declanșat un tsunami ce a lovit 14 țări și care a ucis 226.000 de oameni, de-a lungul coastei Oceanului Indian, mai mult de jumătate fiind în Indonezia.