Cutremur duminică dimineață, în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul

Autor: Diana Bostan

Cutremur în România

Sursa: Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter s-a produs duminică dimineață, în zona seismică Vrancea. Iată în ce orașe a fost resimțit!

Potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), epicentrul seismului s-a situat la o adâncime de 115.3 km sub suprafața terestră.

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 în zona seismică Vrancea

În dimineața zilei de 23 iunie 2024, ora 05:34:20 (ora locală a României), un cutremur cu magnitudinea de 3.6 pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Citește și: România a fost lovită de un cutremur azi-noapte! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut

„În ziua de 23 Iunie 2024 la ora 05:34:20 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 115.3km.”, transmite INFP.

Evenimentul s-a resimțit cel mai puternic în apropierea orașelor Buzău, situat la aproximativ 50 km nord-vest, Brașov la 63 km est, Ploiești la 63 km nord-est, Sfântu-Gheorghe la 64 km sud-est, Focșani la 68 km vest și Târgoviște la 93 km nord-est de epicentru. Deși magnitudinea cutremurului a fost considerată slabă, resimțirea sa a variat în funcție de distanță și condițiile geologice locale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

În urma acestui cutremur, autoritățile locale nu au raportat pagube materiale semnificative sau victime. Specialiștii recomandă populației să rămână informați prin sursele oficiale și să fie pregătiți pentru eventuale replici ale seismului în zonă, în conformitate cu protocolul de siguranță seismică.

Seism cu magnitudinea de 6,2 în Venezuela

În dimineața zilei de 23 iunie 2024, regiunea NEAR THE COAST OF VENEZUELA a fost zguduită de un cutremur puternic înregistrat la ora locală 06:57:58.

Mișcarea tectonică a avut o magnitudine de 6.2 pe scara mb și s-a produs la o adâncime de 100.0 km sub suprafața oceanului.

Citește și: Cutremur joi, în România! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut

„În ziua de 23 Iunie 2024, la ora 06:57:58 (ora locală a României), s-a produs în NEAR THE COAST OF VENEZUELA un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.2,

la adâncimea de 100.0 km.”, a transmis INFP.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea orașului Carupano, la 25 km sud, fiind resimțit și în localitățile Maturin și Porlamar, situată la aproximativ 76 km respectiv 90 km distanță de epicentru.

Evenimentul seismic a stârnit îngrijorare printre locuitori, generând discuții despre măsurile de siguranță și pregătire pentru astfel de situații. Organizațiile responsabile cu gestionarea dezastrelor monitorizează îndeaproape situația și continuă să colecteze informații despre posibilele efecte ale seismului în regiunea respectivă.