Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 nov 2024, 09:46

Cutremurul s-a produs în noaptea de duminică spre luni

 
Sursa: pexels.com

Un cutremur a avut loc luni dimineață, 4 noiembrie, în zona seismică Vrancea. Specialiștii au transmis faptul că seismul a fost unul de intensitate redusă.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a înregistrat 3,2 grade pe scara Richter, fiind așadar unul slab.

Citește și: Cutremur puternic în această dimineață! Unde s-a produs seismul cu magnitudinea de 5,6

Cutremur azi, în România. Unde s-a resimțit

Cutremurul s-a produs în noaptea de duminică spre luni, 4 noiembrie 2024, la ora 01:21.

Zona în care a avut loc seismul este recunoscută pentru astfel de evenimente nefericite.

Seismul din această dimineață a avut o magnitudine ml 3.2 și s-a produs în aproprierea următoarelor orașe: Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov, Bârlad și Ploiești.

„În ziua de 04 Noiembrie 2024, la ora 01:21:01 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2,

la adâncimea de 136.0 km.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 32km V de Focșani, 56km N de Buzău, 80km E de Sfântu-Gheorghe, 90km E de Brașov, 94km SV de Bârlad, 98km NE de Ploiești,” transmite

INFP.

Zona seismică Vrancea, una din cele mai active și periculoase regiuni seismice din Europa

Zona seismică Vrancea, situată în România, este cunoscută pentru cutremurele sale frecvente și puternice. Această regiune are o activitate seismică intensă și frecventă.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Zona Vrancea prezintă o activitate tectonică la adâncimi mari, între 60 și 200 de kilometri, spre deosebire de majoritatea zonelor seismice, unde cutremurele se produc la adâncimi mici.