Conform principalelor informaţii transmise de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut loc azi-noapte, la ora 01:29, în Vrancea.
Cutremur în România, Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul
Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 77 de kilometri şi a înregistrat o magnitudine de trei grade pe scara Richter.
Cutremurul a putut fi resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 89km S de Bacău, 104km NE de Ploiești, 115km V de Galați, 119km NV de Brăila,
Citeste si: Cutremur în România, miercuri seară. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe
În luna septembrie a acestui an, în România s-au înregistrat 15 cutremure, care au avut magnitudini cuprinse între 2- 4,2 grade pe scara Richter.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cel mai mare cutremur din anul 2022 a avut loc pe 16 ianuarie și a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Seismul a putut fi resimțit și în Capitală.
Încă un cutremur în România, miercuri seară
Un alt cutremur a avut loc miercuri seara, în România, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Seismul a fost înregistrat miercuri, la ora 17:21, în zona seismică Vrancea, Buzău, a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 118 kilometri.
Cutremurul a putut fi resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 63 km E de Brașov, 80 km NE de Ploiești, 112 km S de Bacău, 127 km V de Brăila, 128 km V de Galați, 133 km N de București, 148 km NE de Pitești, 178km E de Sibiu, 195 km SV de Iași și 198km N de Ruse.
În România, există un risc seismic major când vine vorba de cutremurele care înregistrează o magnitudine cuprinsă între 6- 7 grade pe scara Richter.
Astfel, seismicitatea din România este clasată în mai multe zone de centru: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.