Cutremur în această dimineață în România! Unde a fost înregistrat și ce magnitudine a avut

Autor: Diana Bostan

Cutremur înregistrat în Oltenia

Sursa: Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea de 2,4 s-a produs vineri, 5 aprilie, în Oltenia, Mehedinți. Cutremurul a fost unul de intensitate mică, fără a provoca pagube materiale sau victime.

Activitate seismică înregistrată în Oltenia. Epicentrul acestui cutremur a fost localizat într-o zonă situată în apropierea mai multor orașe importante din vestul României, inclusiv Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu și Reșița. 

Cutremur înregistrat în Oltenia

În data de 5 aprilie 2024, la ora locală 06:29:07, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a înregistrat producerea unui cutremur slab în regiunea OLTENIA, MEHEDINȚI, având magnitudinea ML 2.4.

Seismul s-a produs la o adâncime de 13.6 kilometri și a fost resimțit în zonă.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în Taiwan! Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite. S-a emis avertizare de tsunami în Filipine

În ziua de 05.04.2024, 06:29:07 (ora României), s-a produs în OLTENIA, MEHEDINTI un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.4

, la adâncimea de 13.6 km.
”, a fost anunțul făcut de INFP.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Potrivit informațiilor oferite de INFP, epicentrul cutremurului s-a situat la aproximativ 42 de kilometri nord de orașul Drobeta-Turnu Severin, 54 de kilometri vest de Târgu Jiu, 63 de kilometri sud-est de Reșița, 85 de kilometri sud de Hunedoara și 99 de kilometri sud de Deva. Seismul nu a provocat pagube materiale sau victime.

Autoritățile locale monitorizează situația și sunt pregătite să intervină în caz de necesitate, iar locuitorii din zonă sunt încurajați să fie vigilenți și să urmeze sfaturile și instrucțiunile autorităților competente în caz de cutremur sau alte situații de urgență.

Cutremur produs în apropierea României

Pe data de 4 aprilie 2024, la ora locală 15:43:18, s-a înregistrat un cutremur slab în zona SERBIA, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Magnitudinea seismului a fost de ML 2.0, iar adâncimea sa a fost de 6.8 kilometri.

Citește și: Un cutremur puternic a zguduit Grecia. Ce intensitate a avut și unde a fost înregistrat seismul

Epicentrul cutremurului s-a situat la aproximativ 66 de kilometri vest de Drobeta-Turnu Severin, 81 de kilometri est de Smederevo, 88 de kilometri nord-est de Kragujevac, 91 de kilometri nord-vest de Vidin și 99 de kilometri sud de Reșița. Deși cutremurul a avut o magnitudine redusă, acesta a fost resimțit în zona respectivă.

„În ziua de 04.04.2024, 15:43:18 (ora României), s-a produs în SERBIA un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.0

, la adâncimea de 6.8 km. Cutremurul s-a produs la 66km V de Drobeta-Turnu Severin, 81km E de Smederevo, 88km NE de Kragujevac, 91km NV de Vidin, 99km S de Reșita.”, se arată în comunicatul transmis de INFP.