Un nou cutremur a fost înregistrat în Arad, în această dimineață. Seismul s-a produs la o adâncime de doar opt metri și nu a avut o magnitudine mare.
Un nou cutremur în Arad
Cutremurele din Arad continuă. În această dimineață, 29 mai, la ora 06:25, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs un seism, în Crișana, cu o magnitudine de 3,6 grade pe Scara Richter, la o adâncime de opt kilometri.
Cutremurele din Arad au început în urmă cu o săptămână, toate având o magnitudine de peste patru grade pe Scara Richter. Primul cutremur a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter, epicentrul fiind în apropiere de orașul Lipova.
Citește și: Încă cinci cutremure în România, după cele două seisme cu magnitudine peste 4 produse luni seară
Acesta s-a resimțit în cinci județe alăturate, dar și în Serbia și în Ungaria. Mai multe replici au urmat în zilele următoare și, din fericire, nu a fost înregistrată nicio victimă și nicio pagubă materială. La două ore de la cutremur, o replica de 4,4 grade a avut loc.
Marți, 23 mai, mai multe cutremure au avut loc în Arad, după miezul nopții, după cum urmează: la ora 00:21:05, a avut loc un cutremur în Crișana, județul Arad, având o magnitudine de 2,4, la o adâncime de doi km.
A fost urmat de un cutremur de 2 grade, la zece kilometri adâncime, la ora 02:48. La ora 05:12, un alt seism a fost înregistrat, având o magnitudine de 2,7, fiind produs la o adâncime de cinci kilometric.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cutremurele din Arad, mai puternice decât ar fi normal
Conform lui Constantin Ionescu, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur înregistrat în Arad săptămâna trecută a fost unul puternic, luând în considerare activitatea seismică obișnuită din acea zonă.
Citește și: Vulcanul Etna a erupt. Ploaie cu cenușă în orașul Catania din Sicilia
„Dacă un cutremur se produce la un kilometru adâncime și este sub un oraș, intensitatea poate fi destul de mare și să producă pagube. Dacă ne referim la zona seismică Vrancea, pe care o știm, acolo un cutremur de 4,9 se simte, dar nu produce nicio pagubă. Depinde de zona respectivă. În cazul de față, e un cutremur puternic, semnificativ pentru zona respectivă”, a precizata acesta, potrivit digi24.ro.