Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 01 aug 2024, 17:06

Cutremur în zona seismică Vrancea.

Sursa: Pixabay

Un cutremur s-a produs joi, 1 august, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimțit în mai multe localități din apropierea epicentrului.

În ziua de 1 august 2024, la ora 15:09:01 (ora României), în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, s-a produs un cutremur de intensitate medie cu magnitudinea de 4.4 pe scara Richter.

Citește și: Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit

Cutremur cu magnitudinea de 4.4 în Vrancea

Seismul a avut loc la o adâncime de 128.8 km, potrivit datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Citește și: Un nou cutremur a avut loc vineri noaptea în România: La ce adâncime s-a produs și ce magnitudine a avut

Cutremurul s-a simțit în mai multe localități din apropierea epicentrului. Conform raportului INFP, cutremurul s-a produs la 36 km vest de Focșani, 61 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 86 km est de Brașov, 95 km sud-vest de Bârlad, 98 km sud

de Bacău și 99 km nord-est de Ploiești.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„În ziua de 01.08.2024, 15:09:01 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.4, la adâncimea de 140 km. Cutremurul s-a produs la 36km V de Focsani, 61km N de Buzau, 74km E de Sfantu-Gheorghe, 86km E de Brasov, 95km SV de Barlad, 98km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti. ”, se arată în raportul emis de INFP.

Locuitorii din aceste zone au raportat că au resimțit mișcarea tectonică, însă până în acest moment nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Un alt cutremur s-a produs azi, 1 august, în Serbia

În ziua de 01.08.2024, la ora 11:42:45 (ora României), un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.4 a avut loc în regiunea de frontieră dintre Bosnia și Herțegovina, Serbia și Muntenegru.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 km, fiind localizat la 50 km vest de Uzice, 75 km est de Sarajevo, 82 km sud-vest de Valjevo și 89 km vest de Cacak.

Citește și: Cutremur în România duminică dimineața: Câte grade a avut acesta și unde a fost resimțit

Deși magnitudinea cutremurului a fost relativ mică, locuitorii din zonele apropiate epicentrului au putut resimți vibrațiile. 

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!