Cutremur în România în această dimineață! Ce magnitudine a avut

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 29 sep 2020, 11:53
A fost cutremur în această dimineață în Vrancea

Un cutremur s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea, din județul Buzău.

Seismul a avut magnitudinea de 3,2, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). El s-a produs la ora 07:35.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 129 de kilometri, epicentrul lui fiind localizat în apropierea oraşelor Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Piteşti, Bacău, Brăila, Galaţi, Sibiu, Ruse, Iaşi.

Când ar putea veni următorul mare cutremur

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, a vorbit despre un viitor mare cutremur. Mărmureanu nu exclude ca acesta să atingă magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041.

Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”
, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Directorul onorific al INCDFP susține că seismul se va asemăna cu un cutremur produs în 1802, care a fost puternic, dar nu a făcut victime. Problema expertului este, însă, faptul că acum blocurile sunt construite, din punctul său de vedere, prost.

Care a fost cel mai puternic cutremur din România din acest an

Cel mai puternic cutremur din România din acest an s-a produs pe 31 ianuarie, în județul Vrancea.

Seismul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. Cutremurul s-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Cel mai mare cutremur din 2020 s-a produs noaptea, la ora 03:26, în zona seismică Vrancea. S-au înregistrat atunci mai multe apeluri la 112 ale unor oameni speriați de seism.