Cutremur în România, în această dimineață: unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat seismul

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 19 mai 2024, 11:42

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea

Sursa: Pexels

Un cutremur s-a produs duminică, 19 mai, în zona seismică Vrancea. Iată ce magnitudine a înregistrat seismul!

Institutul Național pentru Fizica Pământului a raportat duminică, 19 mai, faptul că un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 82.3 Km.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea

În dimineața zilei de 19 mai 2024, la ora 02:43:49 (ora locală a României), s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 2.9

pe scara Richter în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 82.3 km, conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Citește și: Trei cutremure în România, în aceeași zi! Ce magnitudine a avut cel mai puternic dintre acestea

Epicentrul cutremurului a fost situat în apropierea următoarelor orașe: la 46 km vest de Focșani, 64 km nord de Buzău, 64 km est de Sfântu-Gheorghe, 76 km est de Brașov, 95 km nord-est de Ploiești și 98 km sud de Bacău.

Deși cutremurul a fost de mică intensitate, locuitorii din aceste zone au raportat că au simțit ușoare vibrații.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Seismul nu a provocat pagube materiale sau victime, dar a reamintit locuitorilor din regiune de activitatea seismică constantă din zona Vrancea. Autoritățile locale au asigurat populația că nu există motive de îngrijorare, monitorizând în continuare situația pentru a asigura siguranța cetățenilor. Totodată, specialiștii INFP recomandă cetățenilor să fie pregătiți și să cunoască măsurile de siguranță în caz de cutremur.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs Grecia

Un seism cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter s-a produs duminică, 19 mai, în Creta, Grecia. Seismul a avut loc la o adâncime de 10.0 km, conform datelor furnizate de autoritățile seismologice.

Citește și: Cutremur neobișnuit în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone a fost resimțit seismul

„În ziua de 19 Mai 2024 la ora 10:37:03 (ora locală a României) s-a produs în CRETE, GREECE un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8,

la adâncimea de 10.0km.”, se arată în comunicatul transmis de INFP.

Potrivit informațiilor furnizate de INFP, epicentrul cutremurului a fost situat la 51 km sud de orașul Chania. Deși cutremurul a fost de intensitate moderată, nu au fost raportate pagube materiale sau victime în urma acestuia. Autoritățile locale monitorizează situația pentru a se asigura că nu există riscuri suplimentare pentru populație.