Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Autor: Bianca Vidoi

Cutremur în România, în această dimineață

Sursa: Pexels.com

Un nou cutremur s-a produs astăzi, 7 mai, în România. Seismul a avut loc la primele ore ale dimineții și s-a produs la o adâncime de aproximativ 11 kilometri.

Românii au resimțit un nou cutremur în această dimineață. Astăzi, 7 mai 2023, în jurul orei 07:33, un seism a fost resimțit în țara noastră, acesta nu a avut o magnitudinea foarte mare.

Citește și: Două cutremure au avut loc în România în această dimineață! Ce magnitudine au înregistrat

Un nou cutremur s-a produs în România

Potrivit datelor Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, astăzi, 7 mai 2023, la ora 07:33, în zona seismică Oltenia, Dolj s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 2,7 grade și o adâncime de 11 kilometri. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Seismul s-a produs la o distanță de 21 de kilometri nord-vest de Târgu Jiu, 65km sud de Hunedoara, 68km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 80km sud de Deva, 94km est de Reșița. Cutremurul ce s-a resimțit astăzi a fost unul minor, ce s-a resimțit doar la suprafață.

Citește și: Cutremur în Turcia. Adâncimea la care s-a produs și magnitudinea înregistrată

Două cutremure au avut loc în urmă cu două zile

Primul cutremur ce s-a resimțit în România la data de 5 mai 2023 a avut magnitudinea de 2,7 pe scara Richter., în județul Prahova. Primul cutremur s-a produs la ora 1:03, în Muntenia, Prahova, la o adâncime de 18 km, acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 33km E de Ploiești, 46km SV de Buzău, 52km NE de București, 76km E de Târgoviște, 81km NV de Slobozia.

Seismul numărul doi a avut loc la ora 4:21 la adâncimea de 117 de kilometri şi s-a înregistrat la 26km V de Focșani, 65km N de Buzău, 83km SV de Bârlad, 83km E de Sfântu-Gheorghe, 91km S de Bacău, 97km E de Brașov, 99km V de Galați. Acest seims a avut 2,6 grade pe scara Richter.

Citește și: Cutremur de 4,6 grade astăzi! Unde a avut loc seismul