Cutremur în România, la ora 03:30! Ce magnitudine a avut

Autor: A.I.

Un nou cutremur s-a produs în România azi-noapte, la ora 03:30. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (33 km), Panciu (35 km), Onești (39 km), Tîrgu Ocna (46 km), Focșani (48 km). Seismul a avut loc la adâncimea de 93 de kilometri.

Tot azi-noapte s-a produs un seism la granița României cu Bulgaria. Cutremurul a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 02:27, la o adâncime de numai 5 kilometri.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cel mai puternic cutremur din acest an 

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an s-a produs pe 3 septembrie, în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. 

"E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.  Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales.

Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, despre acest cutremur.