Seismul s-a produs la o adâncime de 15,8 kilometri și a avut epicentrul în apropierea orașului Slobozia, la 24 de kilometri vest de acesta. Alte localități aflate în proximitatea cutremurului includ Buzău (62 km sud), București (79 km est) și Ploiești (91 km sud-est).
Cutremur în România. Ce magnitudine a avut
Cutremurul a înregistrat magnitudinea ml 4.0, spun susține specialiștii.
Citește și: Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
„În ziua de 05 Februarie 2024, la ora 23:50:46 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 15.8 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 24km V de Slobozia, 62km S de Buzău, 79km E de București, 91km SE de Ploiești,” a
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cutremur în Banat, în noaptea de joi spre vineri. Unde s-a resimțit
Un cutremur de o intensitate mică s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea Banat din România.
Săptămâna trecută, în cursul nopții de joi spre vineri, o mișcare tectonică cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter a produs un cutremur în regiunea Banatului, conform comunicatului emis de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Citește și: Cutremur duminică dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
„În ziua de 02 Februarie 2024 la ora 00:06:00 (ora locală a României) s-a produs în BANAT, TIMIS un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 9.8km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34km S de Timisoara, 50km V de Resita, 70km E de Zrenjanin, 81km NE de Pancevo, 81km S de Arad, 91km N de Smederevo, 95km NE de Belgrade, 96km NE de Zemun”,
Începând cu începutul acestui an, România a fost martora a 36 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,3 pe scara Richter. Activitatea seismică în această zonă a țării nu este neobișnuită, iar cercetătorii monitorizează constant schimbările pentru a înțelege mai bine fenomenele seismice.
Anul trecut, cea mai puternică mișcare tectonică a fost înregistrată la 14 februarie, având o magnitudine de 5,7 și având epicentrul în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.