Cutremur în România, noaptea trecută. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 feb 2024, 10:29

Cutremur în România, noaptea trecută. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Sursa: PixaBay

Un cutremur a avut loc în noaptea de luni spre marți în regiunea Muntenia, județul Ialomița, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 15,8 kilometri și a avut epicentrul în apropierea orașului Slobozia, la 24 de kilometri vest de acesta. Alte localități aflate în proximitatea cutremurului includ Buzău (62 km sud), București (79 km est) și Ploiești (91 km sud-est).

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut

Cutremurul a înregistrat magnitudinea ml 4.0, spun susține specialiștii.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

„În ziua de 05 Februarie 2024, la ora 23:50:46 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 15.8 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 24km V de Slobozia, 62km S de Buzău, 79km E de București, 91km SE de Ploiești,” a

transmis INCDFP.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cutremur în Banat, în noaptea de joi spre vineri. Unde s-a resimțit

Un cutremur de o intensitate mică s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea Banat din România.

Săptămâna trecută, în cursul nopții de joi spre vineri, o mișcare tectonică cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter a produs un cutremur în regiunea Banatului, conform comunicatului emis de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citește și: Cutremur duminică dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

„În ziua de 02 Februarie 2024 la ora 00:06:00 (ora locală a României) s-a produs în BANAT, TIMIS un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 9.8km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34km S de Timisoara, 50km V de Resita, 70km E de Zrenjanin, 81km NE de Pancevo, 81km S de Arad, 91km N de Smederevo, 95km NE de Belgrade, 96km NE de Zemun”,

se arăta în comunicatul transmis de INFP.

Începând cu începutul acestui an, România a fost martora a 36 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,3 pe scara Richter. Activitatea seismică în această zonă a țării nu este neobișnuită, iar cercetătorii monitorizează constant schimbările pentru a înțelege mai bine fenomenele seismice.

Anul trecut, cea mai puternică mișcare tectonică a fost înregistrată la 14 februarie, având o magnitudine de 5,7 și având epicentrul în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.