Cutremur în România: unde a avut loc seismul și în ce orașe a fost resimțit

Author: Diana Bostan
Actualizat: 24 sep 2023, 13:38

Cutremur România

Sursa: PixaBay

Zona Vrancea a fost zguduită de două cutremure în ultimele opt ore. Seismele au fost resimțite în mai multe orașe.

Două cutremure au avut loc în ultimele ore în zona Vrancea. Seismul ce a avut loc aseară a avut o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, iar cel de dimineață a avut o magnitudine de 2,2 grade/Richter.

Vrancea a fost zguduită de două seisme

Seismul cu magnitudinea de 3,8 grade/Richter a avut loc seara trecută, la o adâncime de 88,6 Km.

Cutremurul s-a produs la 47km V de Focşani, 62km N de Buzău, 65km E de Sfântu-Gheorghe, 75km E de Braşov, 92km NE de Ploieşti. 

Citește și: Un nou val de cutremure au avut loc în România, miercuri dimineață. 19 evenimente seismice au fost înregistrate în luna septembrie

Un al doilea cutremur cu magnitudinea de 2,2 grade/Richter s-a produs în această dimineață, fiind resimțit în aceleași orașe.

În ziua de 24.09.2023, 05:18:49 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.2, la adâncimea de 88.4 km.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cutremurul s-a produs la 54km E de Sfantu-Gheorghe, 56km V de Focsani, 67km E de Brasov, 73km NV de Buzau, 96km N de Ploiesti, 96km S de Bacau ”, se arată

în comunicatul transmis de INFP.

Un alt cutremur a avut loc în Gorj

Gorjenii au avut parte de un nou seism în această dimineață, cutremurul fiind unul de slabă intensitate. Seismul a avut magnitudinea de 2,0 grade/Richter și s-a produs la o adâncime de 11,4 Km.

Citește și: „A trebuit să aleg între părinţii mei şi fiul meu”. Mărturia cutremurătoare a unui supraviețuitor al cutremurului din Maroc

„Î n ziua de 24.09.2023, 08:01:00 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.0, la adâncimea de 11.4 km.

Cutremurul s-a produs la 22km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 67km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 92km E de Resita”, transmite INFP.

Citește și: Au fost găsite noi victime în Maroc. Bilanțul celor zdrobiți sub dărămături crește vertiginos

În județul Gorj a avut loc cel mai puternic cutremur din acest an, având o magnitudine de 5,7 grade/ Richter la o adâncime de 6,3 kilometri. Seismul a avut loc pe data de 14 februarie.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.