Cutremur în România: unde a avut loc și ce intensitate a avut seismul de noaptea trecută

Author: Diana Bostan

Cutremur în Gorj

Sursa: iStock

Un seism cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc, luni, la ora 00:39:29 (ora locală a României), în Oltenia, județul Gorj.

Locuitorii din Gorj au fost zguduiți de un nou seism, noaptea trecută, iar mai mulți locuitori au ieșit în stradă de teama unei replici mai puternice.

Seismul a avut magnitudinea de 4,5 pe scara Richter

Potrivit Institutului Național de Fizică al Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 12km N de Targu Jiu, 72km SE de Hunedoara, 77km NE de Drobeta-Turnu Severin, 85km V de Ramnicu Valcea, 85km S de Deva, 97km SV de Sibiu.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 14 kilometri.

Citește și: 13 seisme au lovit Ungaria în ultimele ore. Acestea s-au resimțit și în România

Seismul a fost urmat de o replică cu o intensitate de 2,6 pe scara Richter, replică ce nu a fost resimțită de locuitorii din Gorj. Deși impactul a fost unul minor, cei de la ISU Gorj vor efectua mai multe mișcări de recunoaștere pentru identificarea unor eventuale pagube.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cei de la ISU Gorj au ținut să precizeze faptul că nu au fost înregistrate apeluri la 112 în urma acestui seism. „Încă un cutremur cu magnitudinea de peste 4 pe scara Richter s-a produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj! Până în acest moment nu au fost semnalate situații de urgență generate de cutremur!”,

au scris cei de la ISU Gorj pe Facebook.

Locuitorii din Gorj sunt revoltați după cutremurul de noaptea trecută

@pandurulonline Un nou cutremur a băgat în sperieți locuitorii din Gorj. #romania #stiri #romania🇷🇴 #gorj #viral #earthquake #cutremur ♬ original sound- Pandurul.ro

Oamenii din Gorj ce au resimțit cutremurul au ieșit panicați din case, dar au ținut să împărtășească experiența neplăcută și cu prietenii de pe Facebook. Mai mulți locuitori din Gorj sunt nemulțumiți de faptul că nu au primit o explicație clară cu privire la cauza producerii unor astfel de cutremure.

Citește și: Cutremur puternic, duminică dimineață! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Aceștia se tem ca nu cumva săpăturile ce au avut loc în minele din zonă să aibă legătură cu valul de cutremure, iar într-o zi totul să se surpe. Cutremurul de noaptea trecută a avut loc în zona Viezuroiul, o fostă mină de granit.

Citește și: Cutremur puternic în Turcia. Oamenii au sărit speriați de la balcoane: „Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”

„Vom afla cauza acestor cutremure, la Gorj? Sau doar ne distrăm, puțin câte puțin, pe insuliță? Conform pozițiilor relatate de INFP, cam toate cutremurele locale au avut epicentrul în niște mine, gropi. Face cineva „săpăturile” necesare și pentru noi?”, este unul dintre comentariile apărute după cutremurul de noaptea trecută.