Cutremur în România. Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat seismul

Autor: Diana Bostan

Cutremur în zona seismică Vrancea

Sursa: PixaBay

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc, miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter.

Cutremur în zona seismică Vrancea

Seismul cu magnitudinea de 4,2 a fost înregistrat în această dimineață și a fost resimțit în mai multe orașe. Cutremurul a avut loc la ora locală 09:25:11 (ora României), în zona seismică Vrancea, Covasna.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 168.925 km. Seimul s-a produs la 43km SE de Sfantu-Gheorghe, 48km E de Brasov, 71km NV de Buzau, 74km V de Focsani, 77km N de Ploiesti, 98km NE de Targoviste, potrivit  INFP.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și unde a putut fi resimțit

Din primele informații, seismul a fost resimțit de către locuitori, însă nu au fost înregistrate pagube.

Zona seismică Vrancea este una dintre cele mai active și periculoase zone din Europa. În această zonă au loc în mod frecvent cutremure, cele mai multe de slabă intensitate.

”În ziua de  25 Octombrie 2023, la ora  09:25:18  (ora locală a României), s-a produs în  ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU  un cutremur mediu cu  magnitudinea ml 4.3, la  adâncimea de 139.0

km” potrivit INFP.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce spun specialiștii de posibilitatea producerii unui cutremur mare în România

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, că următorul cutremur de intensitate mare va avea loc în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur (n.r. în jurul anului 2040) cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc.”

, a declarat Gheorghe Mărmureanu, potrivit româniatv.net.

Citește și: Un nou val de cutremure au avut loc în România, miercuri dimineață. 19 evenimente seismice au fost înregistrate în luna septembrie

În cazul unui cutremur este indicat să vă păstrați calmul. Clădirile trebuiesc părăsite cu mare atenție acolo unde este posibil și fără a lua prea multe lucruri inutile după voi.

Ar fi indicat, în momentul în care părăsiți clădirea, să vă acoperiți capul cu un obiect protector. În cazul în care locuiți într-o clădire cu mai multe etaje/bloc nu este indicat să alergați pe scări, ci să vă puneți la adăpost până ce mișcarea încetează.

De la începutul lunii octombrie, în România au avut loc 24 de cutremure, având magnitudini cuprinse între 2 şi 4,3 pe Richter.