Cutremur în Turcia. Adâncimea la care s-a produs și magnitudinea înregistrată

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 apr 2023, 22:04

Cel mai mare seism a fost înregistrat tot astăzi, la ora 04:55, având o magnitudine de 4,5 grade

Sursa: PixaBay

Astăzi, 30 aprilie, în Turcia s-a produs un nou cutremur. Acesta s-a produs la o adâncime foarte mică și a venit după mai multe cutremure înregistrate cu doar o seară înainte.

Un cutremur puternic a fost înregistrat în Turcia, la scurt timp după ora șapte dimineața, astăzi, 30 aprilie. Acesta s-a produs la doar cinci kilometri adâncime

Cutremur în Turcia, astăzi, 30 aprilie

La ora 07:02:55, un cutremur de 3,4 grade a fost înregistrat în Western Turkey, la o adâncime de doar cinci kilometri.

Seismul s-a produs la o adâncime de: 13km NV de Duzce, 52km V de Bolu, 53km E de Adapazari, 54km SV de Eregli, 89km SV de Zonguldak, 94km E de Izmit, 99km E de Goelcuek.

Acesta a venit la doar câteva ore de la un val de seisme care au avut loc sâmbătă noapte.

Citește și: Burak Özçivit, apariție de senzație la bordul noului său iaht! Iată cum a fost surprins celebrul actor pe mare în timp ce se pregătea să plece în Bodrum, acolo unde deține și o superbă casă de vacanță

Cel mai mare seism a fost înregistrat tot astăzi, la ora 04:55, având o magnitudine de 4,5 grade și s-a produs la peste 70 de km depărtare de provincia Kahramanmaraș.

Celelalte cutremure au avut magnitudinile: 3,2, 3,1 și 4,5.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cutremurul din Turcia, din luna februarie, cel mai puternic din ultimele decenii

Zeci de mii de oameni și-au pierdut viața în cutremurele din Turcia de peste 7 grade, care au avut loc la începutul lunii februarie.

Președintele Turciei le-a cerut iertare oamenilor pentru întârzierile în ceea ce privește intervențiile.

„Din cauza efectului devastator al seismelor şi a vremii nevaforabile, nu am putut lucra în modul în care ne-am fi dorit la Adiyaman în primele zile. Cer iertare pentru asta. Distrugerile au afectat atât de multe imobile(...) încât, din păcate, nu ne-am putut desfăşura intervenţiile pe cât de repede am sperat”, a precizat acesta.

Printre cele mai dureroase fotografii apărute în urma cutremurului se numără cea a unui tată care își ține de mâna fiică ucisă de cutremur. Acesta susține că nu a fost posibil să o salveze și că durerea pierderii acesteia este foarte greu de descris în cuvinte.

„A fost groaznic. De îndată ce am auzit vestea, m-am grăbit. Și cu mâinile mele goale, cu mijloacele mele, cu mare efort am încercat să-mi scot fiica.

Cu toate acestea, din păcate, nu mi-am putut salva fiica.

Citește și: Cansu Dere, eroina serialului Infidelul, prima apariție în public, după patru luni de absența! „Sper că ne așteaptă pe toți zile mai bune!” Iată cum arată acum celebra actriță și cum a fost surprinsă într-un cartier exclusivist din Istanbul!

Pierderea unei mame, a unui tată sau a fraților, pierderea unui copil este un alt nivel de disperare.

Nu am avut speranță, pentru că era o grindă mare peste fiica mea. De la mijloc era liberă, dar în rest era acoperită de dărâmături. Din păcate, ea a murit chiar acolo și atunci, în timpul cutremurului. Nu avea nici o șansă de supraviețuire”, a precizat acesta.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.