Cutremur joi, în România! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 13 iun 2024, 08:41

Cutremur joi, în România! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine a avut

Sursa: Pixabay

Un cutremur a avut loc joi dimineață în zona seismică Vrancea, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, cutremurul a fost unul slab, cu magnitudinea ml 3.6.

Cutremur joi, în România. Unde s-a resimțit

Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 132.9 km.

„În ziua de 13 Iunie 2024, la ora 07:00:55 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6,

la adâncimea de 132.9 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51km V de Focșani, 57km NV de Buzău, 64km SE de Sfântu-Gheorghe, 72km E de Brașov, 84km NE de Ploiești” a transmis INFP.

Citește și: Cutremur în România în această dimineață! Cat de mare a fost seismul și unde a fost resimțit

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Al doilea cutremur într-o săptămână

Cutremurul înregistrat joi, 13 iunie, este cel de-al doilea din această săptămână. În urmă cu două zile, la data de 11 iunie, un alt seism a fost înregistrat în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a fost tot unul slab, cu magnitudinea 2.4 ml. Seismul s-a produs la o adâncime de 29.2 km și a fost localizat la 40 km nord-vest de Buzău și la 50 km nord-est de Ploiești, fiind resimțit și-n orașe precum Brașov, Focșani și Sfântu-Gheorghe.

La distanțe mai mari, undele seismice au fost resimțite în Târgoviște, oraș situat la 84 km nord-est de epicentru.

Citește și: Ei sunt polițișții care nu au ținut cont de pericol atunci când a venit vorba de salvarea unei bătrâne din flăcări. Faptele bune nu s-au oprit aici: „Se interesează despre starea copilului”

„În ziua de 11 Iunie 2024, la ora 02:58:30 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml

2.4, la adâncimea de 29.2 km , a transmis INFP.

Zona seismică Vrancea este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai active focare seismice din Europa. Activitatea seismică din Vrancea influențează nu doar regiunile apropiate, precum Buzău, Ploiești și Focșani, dar și zonele mai îndepărtate, incluzând capitala București.