Cutremur mare noaptea trecuta in Romania. Bucurestiul s-a cutremurat. Ce a spus Raed Arafat

Autor: L.S.
Actualizat: 31 ian 2020, 08:12

Un cutremur de magnitudine 5,2 s-a produs vineri dimineaţă. în zona Vrancea

În ziua de 31 Ianuarie 2020 la ora 03:26:47 (ora locală a României) s-a produs în Zona seismică Vrancea un cutremur cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 121km”, anunţă Instititul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 96km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 109km V de Galati, 111km NV de Braila, 149km N de Bucuresti, 172km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 198km E de Sibiu, 214km N de Ruse.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că au fost două apeluri la 112, pentru atacuri de panică, în urma cutremurului.

Cutremurul s-a simțit și la Constanța, Bacău, Brașov, Iași, Suceava, dar și Chișinău.

Citeste si: Rugăciune zilnică. Ce să rostești zi de zi pentru bunăstare

Citeste si: Cutremur cu magnitudine ingrijoratoare in noaptea de Revelion! Iata unde s-a produs primul sesim din acest an si in ce zone s-a resimtit!

Potrivit INFP, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: 90 km est de Brașov, 93 km sud de Bacău, 104 km nord-est de Ploiesti, 105 km vest de Galați, 108 km NV de Brăila, 153 km nord de București, 171 km sud de Iași, 178 km N-E de Pitești, 203 km est de Sibiu, 214 km sud-vest de Chișinău.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este cel mai mare eveniment seismic care s-a produs anul acesta în România. În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost înregistrat la 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5.

Citeste si: Cutremur! Romania s-a cutremurat! Seismul puternic de noaptea trecuta a alertat INCDFP

Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni. De câte ori să o rostești pe zi

Citeste si: Cutremur violent, de 6,4 grade! S-au înregistrat deja morți și răniți! Seismul, urmat de opt replici!

Citeste si: A fost cutremur in Romania. Ce magnitudine a avut seismul inregistrat in urma cu putin timp

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.