Cutremur miercuri după-amiază. Seismul s-a resimțit în mai multe zone

Autor: Alina Petre
Actualizat: 28 sep 2023, 05:25

Cutremur puternic, miercuri după-amiază

Un cutremur s-a înregistrat miercuri după-amiză, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului informează că un cutremur semnificativ s-a înregistrat miercuri și a avut magnitudinea de 4,8 grade pe Richter și s-a produs în Grecia.

Citește și: Cutremur devastator în Bali! Sute de oameni și-au pierdut viața și peste 700 au fost răniți în urma unui seism de 5,6 grade pe Richter

Cutremur puternic, miercuri după-amiază

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe Richter s-a înregistrat miercuri după-amiază, potrivit Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs miercuri după-amiază, la ora 14:24:22 (ora locală a României), în Grecia și a avut magnitudinea ml 4.8, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km N de Athens, 77km N de Piraeus, 177km E de Patra, 232km S de Thessaloniki.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urma seismului nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Cutremure frecvente în Grecia

Cutremurele se produc din ce în ce mai frecvent pe teritoriul Greciei, iar specialiștii anunță cu îngrijorare că populația elenă trebuie să se aștepte și în perioada următoare la mișcări puternice ale scoarței tectonice.

Grecia este situată într-o zonă cu numeroase falii geologice, unde se produc frecvent cutremure, în special în zona mării, cel mai adesea nefiind înregistrate victime.

Cel mai puternic seism produs în Grecia în ultimii ani a avut loc în 2017, pe insula Kos din Marea Egee, la o magnitudine de 6,7.

Două persoane și-au pierdut viața atunci, fiind găsite ulterior, sub dărămături. Totodată, au fost înregistrate pagube materiale severe.

În 1999, un seism de 5,9 grade a afectat Atena și orașele din împrejurimi. La acea vreme, în Grecia au fost decretate trei zile de doliu național, întrucât și-au pierdut viața nu mai puțin de 143 de persoane. Rămâne, fără îndoială, una dintre cele mai tragice zile din întreaga istorie a statului elen.

Citește și: 18 ani de la cutremurul din Oceanul Indian din 2004. Ce pagube a creat seismul submarin cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.