Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit

Autor: Diana Ghita

Cutremurul s-a produs în zona Banatului

Sursa: Pexels.com

Miercuri seară țara noastră a fost zguduită de un nou cutremur, produs în județul Caraș-Severin. Seismul a avut o magnitudine de 2.1 pe scara Richter, la o adâncime de 12,3 km.

Conform infp.ro, cutremurul cu epicentrul în Caraș-Severin s-a produs la ora 19:11:07 (ora locală) și a fost resimțit în apropierea orașelor Drobeta-Turnu Severin (37 km nord-vest), Reșița (59 km sud-est) și Târgu Jiu (81 km vest), dar nu a provocat pagube semnificative. 

România a fost lovită de alte două cutremure, miercuri

Tot miercuri, la ora 11:00:07, un alt cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, în județul Buzău.

Acesta a fost mai slab, întrucât a avut o magnitudine de 2.0 și s-a produs la o adâncime de 25 km. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Buzău (24 km nord-est), Focșani (43 km sud) și Brăila (76 km vest).

Un al treilea cutremur a zguduit aceeași zonă seismică, la ora 05:56:03, cu o magnitudine de 2.5 și o adâncime mult mai mare, de 107,4 km.

Epicentrul acestui cutremur s-a aflat la 48 km nord-vest de Buzău și la 50 km vest de Focșani, potrivit sursei citate. Chiar dacă a fost resimțit pe o arie extinsă, respectivul seism nu a provocat daune.

Citește și: Un nou cutremur s-a produs miercuri dimineața în România! Ce magnitudine a avut acesta și unde a fost resimțit

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

România s-a cutremurat și marți, în două zone diferite

Cu o zi în urmă, pe data de 8 octombrie 2024, s-au mai produs alte două cutremure de magnitudini similare. Primul dintre ele a avut loc în Moldova, în județul Vaslui, la ora 12:41:29. Seismul a avut o magnitudine de 2.0 și s-a produs la o adâncime de 5.1 km. Epicentrul a fost situat la 27 km nord-vest de Vaslui și 45 km sud de Iași.

Citește și: „Pompierii efectuează recunoașteri în teren”. Mesajul Ministerului Afacerilor Interne după cutremurul de 5.2 din Vrancea! Ce măsuri s-au luat imediat după seism

Al doilea seism de marți a fost în jurul orei 10:52:19. Acesta a avut magnitudinea de 2.2 s-a produs în Transilvania, județul Brașov, la o adâncime de doar 5 km. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Sfântu-Gheorghe (39 km vest) și Brașov (40 km nord-vest), se mai arată pe infp.ro.