Cutremur neobișnuit în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone a fost resimțit seismul

Autor: Diana Bostan

Cutremur neobișnuit în România

Sursa: Pexels.com

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, 6 aprilie, în zona Munteniei, Brăila.

Cutremur neobișnuit în zona Munteniei. Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Brăila. Iată la ce adâncime s-a produs cutremurul!

Cutremur la Brăila

Un cutremur de magnitudine ML 3.3 a surprins regiunea Muntenia, Brăila, în data de 06.04.2024, la ora locală 19:51:20, provocând ușoare stări de neliniște în rândul locuitorilor. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat că seismul s-a produs la o adâncime de 9.3

km și a fost clasificat cu o intensitate de nivel II, potrivit scării de intensitate macroseismice.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România! Unde a fost înregistrat și ce magnitudine a avut

Epicentrul cutremurului a fost identificat la aproximativ 9 km nord de municipiul Brăila și la 12 km sud de Galați. Zonele adiacente, cum ar fi Tulcea și Izmail, situate la aproximativ 66 km distanță, au resimțit și ele efectele seismului, potrivit anunțului făcut de INFP.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

De asemenea, localități precum Focșani, situat la 74 km sud-est, și Buzău, la o distanță de 93 km spre est, au fost afectate de această mișcare tectonică.

În ciuda intensității moderate a cutremurului, nu au fost raportate pagube materiale semnificative sau victime.

Seism cu magnitudinea de 4,8 la New York

Un cutremur de 4,8 pe scara Richter a provocat panică și alertă pe Coasta de Est a Statelor Unite, după ce a zguduit metropola New York și zonele înconjurătoare, notează The New York Times. Seismul s-a resimțit până la nord de New York, de la Philadelphia până la Boston, semnalând un eveniment seismic remarcabil pentru această regiune.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în Taiwan! Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite. S-a emis avertizare de tsunami în Filipine

Clădirile înalte din Manhattan au fost serios afectate de mișcarea tectonică, inclusiv clădirea Organizației Națiunilor Unite, unde se desfășura o ședință a Consiliului de Securitate, care a fost întreruptă în urma seismului. Până în prezent, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în urma acestui cutremur.

Potrivit sursei menționate anterior, în urma acestui eveniment neașteptat, autoritățile au luat măsuri de precauție, suspendând zborurile de pe aeroportul din New Jersey și de pe JFK din New York. Cutremurul a avut epicentrul în statul New Jersey, la o adâncime de aproximativ cinci kilometri, marcând cel mai puternic seism în această regiune în ultimii 40 de ani, într-o zonă unde astfel de fenomene sunt extrem de rare