CUTREMUR puternic in Japonia, in apropierea centralei de la Fukushima

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 16:08

Un seism cu magnitudinea de 5,3 a zguduit in noaptea de joi spre vineri prefectura Fukushima care adaposteste o centrala nucleara deteriorata, a anuntat institutul de geofizica american (USGS).

Agentia de meteorologie japoneza, care a estimat la randul sau cutremurul la o magnitudine de 5,8 nu a emis nicio alerta de tsunami.

Conform USGS, cutremurul s-a produs vineri la ora locala 02:25 (20:25, ora Romaniei, joi) la o adancime de 22,2 kilometri. Epicentrul a fost masurat la 20 de kilometri vest de orasul Iwaki pe coasta pacifica, si la 175 kilometri nord-est de Tokyo, unde seismul a fost de asemenea resimtit.



Epicentrul a fost situat la 50 de kilometri sud-vest de centrala Fukushima Daiichi, distrusa de un cutremur cu magnitudinea de 9 si un tsunami gigantic la 11 martie 2011 si unde exploatatorul Tepco se confrunta in continuare cu numeroase probleme.

Acest cutremur s-a produs la cateva ore dupa vizita in aceasta locatie a premierului japonez, Shinzo Abe, care a somat compania Tokyo Electric Power (Tepco) sa furnizeze un calendar de reglementare a scurgerilor de apa radioactiva, o problema care provoaca ingrijorare in intreaga lume.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”