Cutremur puternic în România în această dimineață. Seismul s-a produs în apropierea Capitalei. Ce magnitudine a avut

Autor: Madalina Maftei
Cutremur puternic in Romania in aceasta dimineata

Un cutremur puternic a lovit România în această dimineață, seismul s-a putut resimții până în apropierea Capitalei. În ce zonă s-a produs cutremurul?

Seismele se țin lanț în România, de la începutul lunii martie mai multe cutremure s-au produs și s-au putut resimții în mai multe orașe din țară. În această dimineață România a fost din nou zguduită de un alt cutremur. În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a avut?

România, lovită de un nou cutremur în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremurul s-a produs la ora 8:26 la o adâncime de 140 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea marilor orașe din România: 51 km E de Brașov, 60 km N de Ploiești, 116 km N de București, 127 km NE de Pitești, 132 km SV de Bacău, 140 km V de Brăila, 143 km V de Galați, 165 km E de Sibiu, 181 km N de Ruse și 215 km SV de Iași.

Citeste si: Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a zguduit astazi nord-estul Japoniei! Autoritatile au lansat o alerta de tsunami

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”În ziua de 23 Martie 2021, la ora 08:26:52 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 140km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51km E de Brasov, 60km N de Ploiesti, 116km N de Bucuresti, 127km NE de Pitesti, 132km SV de Bacau, 140km V de Braila, 143km V de Galati, 165km E de Sibiu, 181km N de Ruse, 215km SV de Iasi”, se

arată pe pagina INCDFP. 

România, lovită de marele cutremur. Ce ar trebui să se întâmple în Vrancea

Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a dezvăluit că ar trebui să ne așteptăm ca România să fie lovită de marele cutremur. În acest moment, activitatea seismică din zona Vrancea este în limite normale. De la începutul anului, mai multe seisme de magnitudine scăzută s-au produs în zona seismică Vrancea. Constantin

Ionescu spune că nu sunt încă motive de îngrijorare.

Despre marele cutremur care ar putea provoca pagube uriașe în România, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului spune că vom avea motive de îngrijoare atunci când vor fi 30-40 de cutremure pe zi.

Citeste si: Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut